Kerrostalo tulipalo Rovaniemellä: Poliisi epäilee tahallista sytytystä – asukkaat järkyttyneitä


Kerrostalossa syttyi törkeä tulipalo Rovaniemellä – poliisi epäilee tahallista sytytystä

Maanantai-iltana Rovaniemen keskustassa Pohjolankadulla sijaitsevan kerrostalon pyörävarastossa ja kellaritiloissa syttyi tulipalo, joka olisi voinut aiheuttaa ison katastrofin. Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 18 jälkeen ja onnistui sammuttamaan palon nopeasti. Palosta ei aiheutunut suuria vahinkoja eikä henkilövahinkoja, mutta pelastuslaitos epäilee paloja tahallaan sytytetyiksi. Poliisi tutkii tapausta törkeänä tuhotyönä.

Tulipalo oli sytytetty irtaimistoon, joka oli varastoitu pyörävarastoon ja kellaritiloihin. Irtaimisto oli ilmeisesti kerrostalon asukkaiden omaisuutta, jota he eivät olleet käyttäneet pitkään aikaan. Pelastuslaitoksen mukaan palo olisi voinut levitä koko taloon, jos he eivät olisi saapuneet paikalle ajoissa. Palo aiheutti savua ja hajua, jotka levisivät myös asuntoihin.

Poliisi on aloittanut tapauksen tutkinnan ja pyytää silminnäkijöitä tai muita tietoa omaavia ottamaan yhteyttä poliisiin. Poliisi epäilee, että palot olivat ilkivaltaa, jota tekivät joku tai jotkut kerrostalon ulkopuoliset henkilöt. Poliisi ei ole vielä kertonut, onko heillä epäiltyjä tai kiinniottoja tapaukseen liittyen.

Tulipalo on herättänyt huolta ja pelkoa kerrostalon asukkaissa, jotka ovat järkyttyneitä tapahtuneesta. He ihmettelevät, miksi joku haluaisi sytyttää heidän omaisuuttaan tuleen ja vaarantaa heidän turvallisuutensa. He toivovat, että poliisi saa selville syylliset ja että vastaavaa ei tapahdu uudestaan.

Mitä sinun pitää tietää tulipaloista kerrostaloissa?

Tulipalot ovat yksi suurimmista uhista kerrostaloissa, sillä ne voivat levitä nopeasti ja aiheuttaa vakavia vahinkoja sekä ihmisille että rakennuksille. Siksi on tärkeää noudattaa seuraavia ohjeita, jos asut kerrostalossa:

  • Tarkista, että talossasi on toimivat palovaroittimet ja sammutusvälineet. Testaa niiden toiminta säännöllisesti ja vaihda paristot tarvittaessa.
  • Vältä tulenarkojen tai helposti syttyvien esineiden säilyttämistä pyörävarastoissa, kellaritiloissa, parvekkeilla tai muissa yhteisissä tiloissa. Älä myöskään tupakoi tai käytä avotulta näissä tiloissa.
  • Opettele, missä talossasi on hätäpoistumistiet ja palotikkaat. Noudata taloyhtiön ohjeita paloturvallisuudesta ja osallistu mahdollisiin harjoituksiin.
  • Jos havaitset tulipalon, hälytä heti 112 ja kerro tarkka osoite ja palon laajuus. Älä yritä sammuttaa paloa itse, jos se on liian suuri tai vaarallinen. Poistu rakennuksesta hätäpoistumistietä pitkin ja pysy kaukana palavasta talosta.
  • Jos et pääse poistumaan rakennuksesta, pysy asunnossasi ja sulje ovet ja ikkunat. Kastele pyyhkeitä tai lakanoita ja aseta ne ovien ja ikkunoiden raoille. Soita 112 ja kerro tilanteesi. Odota pelastuslaitoksen saapumista ja anna heille merkkejä esimerkiksi huutamalla tai heiluttamalla jotain ikkunasta.

Tulipaloja voi sattua kenelle tahansa, mutta niitä voi myös ehkäistä omalla toiminnalla. Ole siis tarkkana ja vastuullinen, kun asut kerrostalossa. Pidetään huolta toisistamme ja ympäristöstämme! 🔥🚒👩‍🚒👨‍🚒❤️


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *