Kela asiointi: Näin hoidat Kela-asiasi helposti ja nopeasti verkossa!


Kela asiointi: mitä sinun pitää tietää?

Kela eli Kansaneläkelaitos on suomalainen sosiaaliturvan järjestelmä, joka tarjoaa erilaisia etuuksia ja palveluita kansalaisille. Kela-asiointi tarkoittaa sitä, että hoidat Kelaan liittyvät asiat verkossa, puhelimessa tai palvelupisteessä. Verkossa asiointi on kätevää: voit hakea etuuksia, ilmoittaa muutoksista ja lähettää liitteitä milloin vain. OmaKela on Kelan asiointipalvelu henkilöasiakkaille.

Mutta mitä sinun pitää tietää Kela-asioiden hoitamisesta? Mitä etuuksia voit saada? Miten voit seurata hakemuksesi tilannetta? Mitä tehdä, jos tarvitset apua tai neuvoja? Tässä artikkelissa vastaamme näihin ja muihin kysymyksiin, jotka saattavat askarruttaa sinua. Lue eteenpäin ja ota selvää!

Mitä etuuksia Kela tarjoaa?

Kela tarjoaa monenlaisia etuuksia eri elämäntilanteisiin. Esimerkiksi:

  • Lapsiperheet voivat saada lapsilisää, äitiys-, isyys- ja vanhempainrahaa, elatustukea ja lastenhoidon tukea.
  • Opiskelijat voivat saada opintotukea ja asumistukea.
  • Työttömät voivat saada työttömyysturvaa ja työmarkkinatukea.
  • Sairaat voivat saada sairauspäivärahaa, kuntoutusrahaa ja osasairauspäivärahaa.
  • Vammaiset voivat saada vammaistukea, eläkettä saavan hoitotukea ja asumistukea.
  • Eläkeläiset voivat saada kansaneläkettä, takuueläkettä ja asumistukea.

Nämä ovat vain joitakin esimerkkejä Kelan etuuksista. Voit tutustua kaikkiin Kelan etuuksiin tällä sivulla. Voit myös tehdä laskureita, joilla voit arvioida oikeutesi ja määräsi eri etuuksiin.

Miten haet Kelan etuuksia?

Kelan etuuksia haetaan yleensä verkossa OmaKelassa. Sinun pitää kirjautua OmaKelaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kun haet tuet ja lähetät liitteet verkossa, ne ovat heti perillä. Näet myös, jos hakemuksestasi puuttuu liitteitä tai lisätietoja.

Jos et voi hakea etuuksia verkossa, voit hakea niitä myös paperilomakkeella. Lomakkeet löydät täältä. Voit lähettää lomakkeen ja liitteet postitse tai tuoda ne Kelan palvelupisteeseen.

Jos tarvitset apua hakemuksen täyttämisessä, voit soittaa Kelan puhelinpalveluun tai varata ajan palvelupisteeseen. Voit myös kysyä neuvoa Kelan chattirobotilta tai Kelan Facebook-sivulta.

Miten seuraat hakemuksesi tilannetta?

Kun olet lähettänyt hakemuksen, voit seurata sen tilannetta OmaKelassa. Näet, onko hakemus vastaanotettu, onko se käsitelty ja onko päätös tehty. Näet myös, milloin etuus maksetaan tilillesi.

Kela pyrkii käsittelemään hakemukset mahdollisimman nopeasti, mutta käsittelyajat vaihtelevat eri etuuksien välillä. Voit tarkistaa arvioidut käsittelyajat täältä. Jos hakemuksesi käsittely viivästyy, saat siitä ilmoituksen.

Jos haluat muuttaa tai peruuttaa hakemuksesi, voit tehdä sen OmaKelassa. Jos haluat valittaa päätöksestä, voit tehdä sen OmaKelassa tai lähettämällä valituksen kirjallisesti.

Mitä muuta sinun pitää tietää Kela-asioiden hoitamisesta?

Kun olet saanut Kelan etuutta, sinun pitää ilmoittaa Kelaan, jos elämäntilanteessasi tapahtuu muutoksia. Esimerkiksi jos muutat, aloitat tai lopetat opiskelun tai työskentelyn, saat lapsen tai menet naimisiin. Muutokset voivat vaikuttaa etuutesi määrään tai oikeuteen.

Voit ilmoittaa muutoksista OmaKelassa tai lähettämällä ilmoituslomakkeen postitse. Jos et ilmoita muutoksista ajoissa, saatat joutua maksamaan liikaa maksettuja etuuksia takaisin.

Jos sinulla on kysyttävää Kela-asioiden hoitamisesta, voit aina ottaa yhteyttä Kelan asiakaspalveluun. Voit myös tutustua Kelan usein kysyttyihin kysymyksiin ja ajankohtaisiin tiedotteisiin.

Toivomme, että tämä artikkeli on auttanut sinua ymmärtämään paremmin Kela-asiointia. Muista, että Kela on täällä sinua varten! 😊