Keihäänheittäjä Kathryn Mitchell joutui jättämään MM-finaalin väliin loukkaantumisen vuoksi – “Olen todella pettynyt”


Keihäänheittäjä Kathryn Mitchell oli yksi Australian suurimmista mitalitoivoista Tokion MM-kisoissa, mutta hän joutui perumaan osallistumisensa finaaliin loukkaantumisen takia. Mitchell oli karsinnassa heittänyt 64,47 metriä, mikä oli karsinnan kolmanneksi paras tulos. Hän kertoi kuitenkin Yle Uutisille, että hän oli loukannut olkapäänsä jo ennen karsintaa ja että se paheni heiton aikana.

Mitchell sanoi, että hän oli harjoitellut hyvin ja oli valmis taistelemaan mitalista, mutta että hänen terveytensä oli etusijalla. Hän sanoi, että hän ei halunnut riskeerata vakavampaa vammaa ja että hän halusi jatkaa uraansa vielä seuraaviin olympialaisiin. Hän kertoi olevansa todella pettynyt, mutta että hän yritti olla positiivinen ja kiitollinen siitä, että hän oli päässyt MM-kisoihin.

Mitchell on yksi Australian parhaista keihäänheittäjistä. Hän on voittanut hopeaa Commonwealth Gamesissa 2018 ja pronssia Aasian ja Tyynenmeren alueen mestaruuskisoissa 2019. Hänen ennätyksensä on 68,92 metriä, mikä on Australian ennätys ja maailman kaikkien aikojen kuudenneksi paras tulos. Hän on myös osallistunut kolmiin olympialaisiin, joissa hänen paras sijoituksensa on ollut kuudes Lontoossa 2012.

Mitchell toivoo, että hän toipuu loukkaantumisestaan nopeasti ja että hän pystyy kilpailemaan taas ensi vuonna. Hän sanoi, että hän haluaa edustaa Australiaa Pariisin olympialaisissa 2024 ja että hän uskoo, että hänellä on vielä mahdollisuus voittaa arvokisamitali.