Helsinki-hallin kohtalo ratkeaa pian – ulkoministeri Elina Valtonen kertoi Ylelle, että halli on tärkeä osa Suomen ulkopolitiikkaa


Helsinki-hallin käyttöönottoon on tulossa ratkaisu lähiaikoina, kertoi ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) Ylen Ykkösaamussa perjantaina. Valtonen sanoi, että halli on tärkeä osa Suomen ulkopolitiikkaa ja että se tarjoaa mahdollisuuksia järjestää kansainvälisiä tapahtumia ja kokouksia.

Helsinki-halli on entinen jäähalli, joka on ollut tyhjillään vuodesta 2019 lähtien. Hallin omistaa Helsingin kaupunki, mutta sen ylläpito ja käyttö on siirretty valtiolle. Hallin kunnostamiseen ja muuttamiseen monitoimihalliksi on varattu 50 miljoonaa euroa.

Valtonen sanoi, että hallin käyttöönottoon liittyy vielä joitakin teknisiä ja juridisia kysymyksiä, jotka pitää ratkaista. Hän sanoi, että halli on tarkoitus avata ensi vuoden alussa. Hän sanoi, että halli on ainutlaatuinen tila, joka sopii esimerkiksi EU:n huippukokouksille, kulttuuritapahtumille ja urheilukilpailuille.

Valtonen sanoi, että halli on myös osa Suomen ilmastopolitiikkaa, sillä se on rakennettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Hän sanoi, että halli hyödyntää uusiutuvaa energiaa, kierrätystä ja älykkäitä ratkaisuja. Hän sanoi, että halli on esimerkki siitä, miten vanha rakennus voidaan muuttaa moderniksi ja ekologiseksi.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *