Fortum aurinkovoima Virolahti – uusi hanke luo työpaikkoja ja vähentää päästöjä


Fortum tuo aurinkovoimaa Suomen itärajalle 🌞

Hei, Oletko kiinnostunut aurinkovoimasta? Jos olet, niin tässä on sinulle uutinen, joka saa sinut innostumaan. Fortum on nimittäin suunnittelemassa ensimmäistä omaa aurinkovoimalaa Suomen itärajalle Virolahdelle. Kyseessä on Fortumin ensimmäinen aurinkovoiman kehityshanke Suomessa. Tämä on iso juttu, sillä aurinkovoima on yksi puhtaimmista ja edullisimmista energiamuodoista, joka auttaa torjumaan ilmastonmuutosta ja luomaan uusia työpaikkoja.

Miksi Fortum valitsi Virolahden?

Fortum ei ole valinnut Virolahtea sattumalta. Virolahti on nimittäin yksi Suomen aurinkoisimmista paikoista, jossa aurinko paistaa keskimäärin 1 800 tuntia vuodessa. Lisäksi Virolahdella on tarjolla sopivaa maata teollisen mittakaavan aurinkovoimalalle, joka kattaisi noin 160 hehtaaria. Voimalan teho olisi 80 megawattia, mikä riittäisi sähköntuotantoon noin 20 000 omakotitalolle.

Fortum ei ole myöskään yksin hankkeessaan. Yhtiö tekee tiivistä yhteistyötä maanomistajien ja Virolahden kunnan kanssa, jotka ovat ilahtuneita mahdollisesta investoinnista. Kunnanjohtaja Otto Koskela sanoo, että aurinkovoimahanke tukee luontevasti vihreää siirtymää ja kestävää kehitystä, mikä on tärkeää Virolahdelle. Hän myös luottaa Fortumiin kumppanina ja uskoo, että alueesta huolehdittaisiin hyvin koko aurinkovoimalan elinkaaren ajan.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Aurinkovoimalan rakentaminen ei ole vielä varmaa, sillä se vaatii vielä kaava- ja lupaprosessit. Virolahden kunnanhallitus päättää yleiskaavamuutoksen käynnistämisestä kokouksessaan 26.6.2023. Kaavaehdotus tulee julkisesti nähtäville, jolloin kaikki kuntalaiset voivat lausua siitä mielipiteensä. Aurinkovoimahankkeen kehitysvaihe kestää luontoselvityksineen ja kaavoituksineen tyypillisesti noin 1-2 vuotta. Tämän jälkeen haetaan rakennuslupa ja tehdään mahdollinen investointipäätös. Teollisen mittakaavaan aurinkopuiston rakennusvaihe kestää noin vuoden.

Tämän hankkeen toteutuminen olisi merkittävä askel eteenpäin aurinkovoiman hyödyntämisessä Suomessa ja Pohjoismaissa. Fortumin Suomen tuuli- ja aurinkohankekehityksestä vastaava johtaja Mikko Iso-Tryykäri sanoo, että uusiutuvalle tuuli- ja aurinkosähkölle on vahva kysyntä, joka tulee entisestään kasvamaan teollisuuden puhdistuessa ja vedyn kysynnän kasvaessa. Hän sanoo myös, että hankkeella on vahva paikallinen tuki Virolahdella.

Mitä sinä ajattelet?

Oletko sinä innostunut aurinkovoimasta? Uskotko, että se on tulevaisuuden energiamuoto? Haluaisitko nähdä lisää aurinkovoimaloita Suomessa? Kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä. Ja jos haluat lukea lisää aurinkovoimasta ja Fortumin hankkeesta, voit klikata alla olevia linkkejä. Ne vievät sinut artikkeleihin, joista olemme saaneet tietoa tähän kirjoitukseen. Kiitos, että luit tämän artikkelin. Toivottavasti pidit siitä ja opit jotain uutta. Muista myös jakaa se kavereillesi, jos he ovat kiinnostuneita aurinkovoimasta. Nähdään taas seuraavassa artikkelissa! 😊

Fortumin Suomen ensimmäinen aurinkovoimahanke suunnitteilla Virolahdelle – Virolahti

Fortum suunnittelee ensimmäistä omaa aurinkovoimalaa Suomen itärajalle | Yle Uutiset

Fortum’s first solar power project in Finland being planned in Virolahti


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *