Esapekka Lappi näytti kyntensä Viron MM-rallissa – mutta Kalle Rovanperä oli ylivoimainen: “Hän on aivan omaa luokkaansa”


Esapekka Lappi loisti Viron MM-rallissa – mutta ei pystynyt haastamaan Kalle Rovanperää

Viron MM-ralli oli Esapekka Lapin näytön paikka. Hyundai-kuski oli yksi kisan onnistujista ja taisteli lopulta kolmanneksi. Lappi oli itsekin tyytyväinen menoonsa, mutta myönsi, että Kalle Rovanperän ylivoima oli liikaa.

Rovanperä ajoi Toyotallaan ylivoimaiseen voittoon ja venytti MM-sarjan johdon 56 pisteeseen. Nuori suomalainen voitti kaikki lauantain ja sunnuntain erikoiskokeet ja oli yhteensä 1.12,5 minuuttia nopeampi kuin toiseksi sijoittunut tallikaverinsa Elfyn Evans.

Lappi oli kisan alussa hyvässä vauhdissa ja nousi perjantaina kolmanneksi. Hän kävi tiukkaa kamppailua Evansia vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan 15,7 sekunnilla. Lappi myös vältti rangaistuksen, kun hän sekoitti lähtövalot yhdellä erikoiskokeella.

Lappi sai kiitosta myös tallikaveriltaan Thierry Neuvillelta, joka jäi neljänneksi. Neuville sanoi, että Lappi oli auttanut häntä kehittämään Hyundain autoa sopivammaksi Viron sorateille.

Lapin kolmas sija oli hänen kauden paras tuloksensa ja nosti hänet MM-sarjassa seitsemänneksi. Hän on nyt 15 pistettä Neuvillea perässä ja 21 pistettä edellä Teemu Sunista, joka ajoi Fordin kakkostallissa kahdeksanneksi.

Lappi sanoi olevansa iloinen Sunisen ja Emil Lindholmin Hyundai-pesteistä. Hän toivoo, että suomalaiset saavat lisää mahdollisuuksia näyttää kykynsä MM-tasolla.

Esapekka Lappi on rallitähti, joka ei luovuta helposti. Hän on rohkea, nopea ja taitava. Hän on myös hauska ja onnellinen elämästään perheensä kanssa Pieksämäellä. Hän on Esapekka Lappi, ja hän on ylpeä siitä! 🏁🚗💨