CIOR:n kesäkongressi tuo Helsingin kuhisemaan – yli 500 reserviupseeria lähes 30 maasta


CIOR:n kesäkongressi 2023 tuo Helsingin kuhisemaan

Kesäkuun lopussa Helsingissä tapahtuu jotain ainutlaatuista: yli 500 reserviupseeria lähes 30 Nato-maasta saapuu Suomeen osallistumaan CIOR:n kesäkongressiin. CIOR eli Interallied Confederation of Reserve Officers on maailman suurin reserviläisjärjestö, joka edustaa yli 1,3 miljoonaa reserviläistä. Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) on CIOR:n jäsen vuodesta 2022 alkaen, kun Suomi liittyi Naton täysjäseneksi.

Mitä CIOR:n kesäkongressissa sitten tapahtuu? Se on viikon mittainen ohjelma, johon kuuluu CIOR:n ja sen lääkintäreserviupseerien järjestön CIOMR:n neuvoston ja eri komiteoiden kokouksia, MILCOMP-sotilasmoniottelu, nuorten reserviupseerien työpaja (YROW) ja CIOR-symposiumi. Kongressissa käsitellään ajankohtaisia aiheita reserviläisten roolista ja valmiuksista Naton kumppaneina ja jäseninä sekä sotilaallisesta ja siviilikriisinhallinnasta.

Kongressin isännöinti on kunnia-asia RUL:lle, joka on valmistellut tapahtumaa yhteistyössä Viron Reserviupseeriliiton (EROK) kanssa. Viro on CIOR:n puheenjohtajamaa vuosina 2022-2024. RUL haluaa näyttää vierailleen Suomen parhaat puolet ja tarjota heille unohtumattomia elämyksiä. Kongressin ohessa järjestetään muun muassa Helsingin kaupungin vastaanotto, suomalainen ilta ja päätösjuhla.

CIOR:n kesäkongressi on harvinainen tilaisuus nähdä Helsingissä niin paljon reservin sotilaita eri maiden univormuissa. Se on myös osoitus Suomen sitoutumisesta Natoon ja sen arvoihin. Jos olet kiinnostunut reserviläistoiminnasta tai haluat tietää lisää CIOR:sta, kannattaa seurata kongressin uutisointia ja some-kanavia. Voit myös vierailla kongressin verkkosivuilla www.cior23.fi, josta löydät lisätietoja tapahtumasta ja sen osallistujista.

Oletko valmis näkemään Helsingin uudessa valossa? Oletko innostunut reserviläisyydestä ja Naton yhteistyöstä? Haluatko olla osa historiallista tapahtumaa? Jos vastasit kyllä, niin älä missaa CIOR:n kesäkongressia 2023! Se on vuoden kohokohta kaikille reserviläisille ja maanpuolustuksesta kiinnostuneille. Nähdään Helsingissä! 😊

Lähde 1

Lähde 2

Lähde 3