Chrome Omnibox: miten muuttaa haku- ja osoitepalkin sijaintia iPhonessa


Google Chromeen iPhoneissa tulossa merkittävä uudistus: haku- ja osoitepalkin sijaintia voi jatkossa muuttaa Safarista tutulla tavalla

Google Chrome on yksi suosituimmista ja laajimmin käytetyistä verkkoselaimista iPhonessa ja iPadissa. Nyt Google on alkanut testata uutta ominaisuutta, joka antaa käyttäjille mahdollisuuden siirtää haku- ja osoitepalkki (tunnetaan myös nimellä Omnibox) näytön alaosaan, kuten Safarissa.

Tämä ominaisuus on saatavilla Chrome for iOS:n TestFlight-versiossa, johon voi liittyä tämän linkin kautta. Ominaisuuden käyttöönotto vaatii myös lippujen (flags) asettamista, jotka ovat kokeellisia toimintoja, jotka voivat muuttaa selaimen käyttökokemusta.

Jos haluat kokeilla Omniboxin siirtämistä alaosaan, sinun täytyy tehdä seuraavat vaiheet:

  1. Avaa Chrome for iOS:n TestFlight-versio iPhonessa tai iPadissa.
  2. Kirjoita osoitekenttään chrome://flags ja paina Siirry.
  3. Etsi hakukentän avulla Bottom-omnibox-steady-state ja valitse sen vieressä olevasta valikosta Enabled.
  4. Käynnistä Chrome uudelleen painamalla Relaunch-painiketta.

Nyt Omniboxin pitäisi näkyä näytön alaosassa, josta voit helposti tehdä hakuja tai syöttää verkkosivujen osoitteita. Voit myös vaihtaa välilehtiä pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle Omniboxin yläpuolella olevasta palkista.

Ominaisuus on vielä testausvaiheessa, joten se voi sisältää virheitä tai muuttua tulevaisuudessa. Jos haluat palauttaa Omniboxin takaisin yläosaan, voit tehdä sen samalla tavalla kuin edellä, mutta valitsemalla Default tai Disabled lippujen asetuksissa.

Tämä on yksi esimerkki siitä, miten Google pyrkii parantamaan Chrome for iOS:n käytettävyyttä ja mukautumaan käyttäjien mieltymyksiin. Toivottavasti pidit tästä artikkelista ja löysit siitä hyödyllistä tietoa. 😊

Onko sinulla muita kysymyksiä tai pyyntöjä? Jos on, kirjoita ne alle ja vastaan niihin mielelläni. 👇