AC Oulu teki jättikaupan – Otso Liimatta siirtyy Portugalin huippuseuraan


AC Oulu myi Otso Liimatan, 19, Portugalin pääsarjaan – Urheilu | HS.fi

AC Oulu on tehnyt merkittävän pelaajasiirron, kun se on myynyt 19-vuotiaan keskikenttäpelaajan Otso Liimatan Portugalin pääsarjassa pelaavalle Famalicãolle. Liimatta on ollut yksi Veikkausliigan kauden sensaatiopelaajista, sillä hän on tehnyt seitsemän maalia 17 ottelussa ja auttanut AC Oulun neljännelle sijalle sarjataulukossa. Liimatta on myös edustanut Suomen nuorisomaajoukkueita ja häntä pidetään yhtenä suomalaisen jalkapallon suurimmista lupauksista.

Liimatan sopimus Famalicãon kanssa on nelivuotinen ja AC Oulu kertoo tiedotteessaan olevansa tyytyväinen siirron taloudellisiin yksityiskohtiin. AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo sanoo, että siirto on tarkkaan harkittu askel Liimatan uralla ja että seura haluaa tukea hänen kehitystään. Kaismo kiittää myös Liimattaa hänen panoksestaan AC Oulun menestyksessä ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää Portugalissa.

Famalicão sijoittui viime kaudella Portugalin pääsarjassa kahdeksanneksi ja seura tunnetaan nuorten pelaajien kehittämisestä. Famalicãon valmentaja on portugalilainen Ivo Vieira, joka on aiemmin luotsannut muun muassa Estorilia ja Vitoria Guimarãesia. Liimatta liittyy Famalicãon harjoitusvahvuuteen ensi viikolla.

Tämä artikkeli perustuu Helsingin Sanomien uutiseen, jonka voit lukea kokonaisuudessaan täältä: https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008177570.html 📰

Otso Liimatta siirtyy Portugaliin, AC Oulu saa merkittävän siirtosumman – 19-vuotias oululainen kertoo Kalevan haastattelussa syyn lähtöönsä

Otso Liimatta on tehnyt elämänsä ensimmäisen ulkomaansiirron, kun hän siirtyy AC Oulusta Portugalin pääsarjan Famalicãoon. 19-vuotias oululainen on ollut yksi Veikkausliigan tämän kauden ilmiöistä, sillä hän on iskenyt seitsemän maalia keskikentältä ja auttanut AC Oulun taistelemaan sarjan kärkipaikoista. Liimatta on myös noussut Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen ja häntä pidetään yhtenä maamme lupaavimmista jalkapallolahjakkuuksista.

Liimatta kertoo Kalevan haastattelussa, että hän päätti lähteä Portugaliin, koska hän haluaa kehittyä pelaajana ja haastaa itsensä korkeammalla tasolla. Hän sanoo, että Famalicão vakuutti hänet seuran toiminnasta ja visiosta ja että hän sai hyvän kuvan valmentaja Ivo Vieirasta. Liimatta sanoo, että hän ei odota heti läpimurtoa Portugalissa, vaan hän on valmis tekemään kovasti töitä ja oppimaan uutta. Hän kiittää myös AC Oulua ja sen kannattajia hienosta ajasta ja sanoo, että hän seuraa jatkossakin seuran otteita.

AC Oulu ei paljasta Liimatan siirtosummaa, mutta Kalevan tietojen mukaan kyseessä on seuran historian suurin siirtokorvaus. AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo sanoo, että siirto on hyvä ratkaisu sekä Liimatalle että seuralle ja että AC Oulu haluaa olla pelaajien kehityksen kannalta paras vaihtoehto Suomessa. Kaismo sanoo, että AC Oulu on ylpeä Liimatan saavutuksista ja toivoo hänelle menestystä Portugalissa.

Tämä artikkeli perustuu Kalevan uutiseen, jonka voit lukea kokonaisuudessaan täältä: https://www.kaleva.fi/otso-liimatta-siirtyy-portugaliin-ac-oulu-saa-merkittavan-siirtosumman-19-vuotias-oululainen-kertoo-kalevan-haastattelussa-syyn-lahtoonsa/869321/ 📰

AC Oulu menettää tähtipelaajansa – Otso Liimatta hyppää Portugalin pääsarjaan

AC Oulun tähtipelaaja Otso Liimatta siirtyy Portugalin pääsarjaan, kun hän allekirjoittaa nelivuotisen sopimuksen Famalicãon kanssa. 19-vuotias keskikenttäpelaaja on ollut yksi Veikkausliigan kauden parhaista pelaajista, sillä hän on tehnyt seitsemän maalia 17 ottelussa ja ollut avainasemassa AC Oulun nousussa sarjan neljännelle sijalle. Liimatta on myös edustanut Suomen nuorisomaajoukkueita ja häntä pidetään yhtenä suomalaisen jalkapallon kirkkaimmista tähdistä.

Liimatta kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että hän on innoissaan siirrosta Portugaliin, jossa hän uskoo voivansa kehittyä pelaajana ja saavansa uusia kokemuksia. Hän sanoo, että Famalicão teki häneen vaikutuksen seuran ammattimaisuudella ja nuorekkaalla ilmapiirillä ja että hän sai hyvät neuvot valmentaja Ivo Vieiralta. Liimatta sanoo, että hän ei pelkää kilpailua pelipaikasta, vaan on valmis näyttämään kykynsä. Hän kiittää myös AC Oulua ja sen faneja mahtavasta tuesta ja sanoo, että hän ei unohda koskaan aikaansa Oulussa.

AC Oulu ei kerro Liimatan siirtosummaa, mutta Ilta-Sanomien tietojen mukaan kyseessä on seuran ennätysmäinen siirtokorvaus. AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo sanoo, että siirto on win-win-tilanne sekä Liimatalle että seuralle ja että AC Oulu haluaa olla pelaajien kehityksen kannalta paras paikka Suomessa. Kaismo sanoo, että AC Oulu on iloinen Liimatan menestyksestä ja toivoo hänelle onnea Portugalissa.

Tämä artikkeli perustuu Ilta-Sanomien uutiseen, joka voit lukea kokonaisuudessaan täältä: https://www.is.fi/veikkausliiga/art-2000008177579.html 📰

AC Oulu kukisti IFK Mariehamnin ja nousi Veikkausliigan kärkikolmikkoon – Ashley Coffey nousi maalipörssin kärkeen

AC Oulu jatkoi vahvaa menoaan Veikkausliigassa, kun se voitti kotonaan IFK Mariehamnin maalein 3-2. AC Oulu nousi voitollaan sarjataulukossa kolmanneksi, vain viisi pistettä kärkijoukkue HJK:sta. AC Oulun sankariksi nousi englantilainen hyökkääjä Ashley Coffey, joka teki kaksi maalia ja nousi maalipörssin jaetulle ykkössijalle yhdeksällä osumallaan.

Coffey avasi maalihanansa jo viidennellä minuutilla, kun hän pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta ohi IFK Mariehamnin maalivahdin Marc Nordqvistin. IFK Mariehamn tuli tasoihin 20. minuutilla, kun Dylan Murnane puski kulmapotkusta pallon verkkoon. AC Oulu siirtyi uudelleen johtoon 38. minuutilla, kun Jarkko Hurme syötti Coffeylle, joka sijoitti pallon tarkasti takakulmaan. AC Oulu lisäsi johtoaan 64. minuutilla, kun Rasmus Karjalainen laukoi komeasti yläriman kautta sisään. IFK Mariehamn sai vielä kavennusmaalin 90. minuutilla, kun Keaton Isaksson viimeisteli lähietäisyydeltä, mutta AC Oulu piti pintansa ja nappasi kolme pistettä.

Tämä artikkeli perustuu Veikkausliigan uutiseen, jonka voit lukea kokonaisuudessaan täältä: https://www.veikkausliiga.com/otteluraportti/2023/round-17/ac-oulu-ifk-mariehamn/ 📰

Otso Liimatta siirtyy AC Oulusta Portugalin pääsarjaan – ”Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta”

Otso Liimatta on tehnyt unelmasiirron, kun hän siirtyy AC Oulusta Portugalin pääsarjan Famalicãoon. 19-vuotias keskikenttäpelaaja on ollut yksi Veikkausliigan kauden sensaatioista, sillä hän on tehnyt seitsemän maalia 17 ottelussa ja ollut avainroolissa AC Oulun loistavassa menestyksessä. Liimatta on myös noussut Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen ja häntä pidetään yhtenä suomalaisen jalkapallon helmistä.

Liimatta kertoo YLE:n haastattelussa, että hän on todella innoissaan siirrosta Portugaliin, jossa hän uskoo voivansa oppia paljon uutta ja kehittyä pelaajana. Hän sanoo, että Famalicão vaikutti hänestä hyvältä seuralta, joka panostaa nuoriin pelaajiin ja pelaa hyökkäävää jalkapalloa. Hän sanoo, että hän sai hyvät fiilikset valmentaja Ivo Vieirasta, joka on tunnettu pelaajien kehittäjänä. Liimatta sanoo, että hän ei lähde Portugaliin lepäämään laakereillaan, vaan on valmis antamaan kaikkensa ja taistelemaan peliajasta. Hän kiittää myös AC Oulua ja sen yleisöä upeasta tuesta ja sanoo, että hän ei koskaan unohda AC Oulua.

Liimatan siirtosummaa ei ole julkistettu, mutta YLE:n tietojen mukaan kyseessä on AC Oulun historian suurin siirtokorvaus. AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo sanoo, että siirto on hieno juttu sekä Liimatalle että seuralle ja että AC Oulu haluaa olla pelaajien kehityksen kannalta paras vaihtoehto Suomessa. Kaismo sanoo, että AC Oulu on ylpeä Liimatan saavutuksista ja toivoo hänelle menestystä Portugalissa.

Tämä artikkeli perustuu YLE:n uutiseen, jonka voit lukea kokonaisuudessaan täältä: https://yle.fi/urheilu/3-12063868 📰


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *