Vilhelm Junnila: Suomen elinkeinoministeri, joka on yhteydessä äärioikeistoon ja kiistää holokaustin – näin hän selviää ministerinä


Vilhelm Junnila: kuka on Suomen uusi elinkeinoministeri? 🤔

Vilhelm Junnila on perussuomalaisten kansanedustaja ja Orpon hallituksen elinkeinoministeri. Hän on noussut otsikoihin viime aikoina yhteyksistään äärioikeistoon ja holokaustin kiistämiseen. Mutta kuka on tämä 41-vuotias naantalilainen yrittäjä, joka on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 95-86? Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää Vilhelm Junnilasta. 😎

Junnilan poliittinen ura: nousu ja kohut 🚀

Junnila aloitti poliittisen uransa vuonna 2008, kun hän liittyi perussuomalaisiin. Hän oli ehdolla eduskuntavaaleissa vuosina 2011 ja 2015, mutta ei tullut valituksi. Vuonna 2019 hän sai läpimurtonsa ja pääsi eduskuntaan Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Hän sai uusittua paikkansa vuoden 2023 vaaleissa.

Junnila on ollut aktiivinen perussuomalaisten eduskuntaryhmässä ja osallistunut useisiin valiokuntiin. Hän on myös ollut ETYJ:n parlamentaarisen yleiskokouksen jäsen. Kesäkuussa 2023 hän nimitettiin elinkeinoministeriksi Orpon hallitukseen.

Junnilan ministerikaudella on kuitenkin ollut myös kohuja. Hän on joutunut selittelemään yhteyksiään äärioikeistolaisiin ryhmiin ja henkilöihin, kuten Soldiers of Odin, Suomen Sisu ja Pekka Siitoin. Hän on myös antanut lausuntoja, jotka ovat viitanneet holokaustin kiistämiseen ja antisemitismiin. Hän on myöhemmin pyytänyt anteeksi ja tuominnut nämä ilmiöt.

Junnilan yksityiselämä: perhe ja yritys 👪

Junnila on syntynyt Naantalissa vuonna 1982. Hänen isänsä oli merikapteeni ja äitinsä sairaanhoitaja. Hänellä on kaksi sisarusta: Tuure Junnila, joka on myös perussuomalaisten kansanedustaja, ja Sanni Junnila, joka on opettaja.

Junnila on naimisissa ja hänellä on kolme lasta. Hän asuu Naantalissa omakotitalossa. Hän harrastaa lukemista, lenkkeilyä ja kalastusta.

Junnila on koulutukseltaan tradenomi. Hän on toiminut yrittäjänä vuodesta 2004 lähtien. Hän omistaa useita yrityksiä, jotka liittyvät muun muassa kiinteistöihin, rakentamiseen ja maahantuontiin.

Junnilan tavoitteet: kasvu ja työllisyys 💰

Junnilana elinkeinoministerinä on edistää Suomen talouden kasvua ja työllisyyttä. Hän haluaa tukea pk-yrityksiä, innovaatioita ja investointeja. Hän on myös kiinnostunut vihreästä siirtymästä ja ilmastonmuutoksen torjunnasta.

Junnila on kritisoinut hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa ja lepsua asennetta rikollisuuteen. Hän on vaatinut tiukempaa rajavalvontaa, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palauttamista ja rikollisten karkottamista. Hän on myös vastustanut EU:n liittovaltiokehitystä ja halunnut lisätä Suomen itsenäisyyttä.

Junnilan arvot: isänmaallisuus ja kristillisyys 🇫🇮

Junnila on tunnustautunut isänmaalliseksi ja kristilliseksi poliitikoksi. Hän arvostaa Suomen historiaa, kulttuuria ja luontoa. Hän on myös sanonut, että Suomi on kristillinen maa ja että kristilliset arvot ovat tärkeitä yhteiskunnalle.

Junnila on konservatiivinen sosiaalisissa kysymyksissä. Hän on vastustanut aborttia, eutanasiaa, homoliittoja ja sukupuolineutraalia kasvatusta. Hän on myös puolustanut perinteistä perhemallia ja lapsen oikeutta isään ja äitiin.

Junnila: rakastettu vai vihattu? 😍😡

Junnila on herättänyt voimakkaita tunteita niin kannattajissaan kuin vastustajissaan. Hänen puolueensa perussuomalaiset ovat Suomen suosituin puolue, mutta myös jakavat mielipiteitä. Hänen ministeriytensä on ollut kiistanalainen, ja häntä on vaadittu eroamaan useaan otteeseen.

Junnila on kuitenkin pitänyt pintansa ja sanonut, että hän tekee työtään Suomen ja suomalaisten hyväksi. Hän on myös sanonut, että hän ei pelkää kritiikkiä tai painostusta, vaan seisoo arvojensa takana.

Mitä sinä ajattelet Vilhelm Junnilasta? Onko hän hyvä elinkeinoministeri vai ei? Kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä! 👇

Lähde: Eduskunta, Vilhelm Junnila, Wikipedia, Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat