Uimataito pelasti kaksi miestä, mutta yksi hukkui – näin tapahtui Salon veneonnettomuudessa


Veneilemässä olleen miehen epäillään hukkuneen Salossa – mitä tapahtui?

Salossa on sattunut traaginen veneonnettomuus, jossa yhden miehen pelätään hukkuneen. Onnettomuus tapahtui lauantaina iltapäivällä, kun kolme miestä oli lähtenyt veneilemään Salonjokeen. Heidän veneensä törmäsi jostain syystä sillanpilariin ja upposi nopeasti.

Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta kello 15.30 ja aloitti välittömästi etsinnät. Kaksi miehistä löydettiin vedestä ja heidät kuljetettiin sairaalaan tarkastettaviksi. He olivat hypänneet veneestä ennen törmäystä ja selvinneet lievin vammoin. Kolmas mies jäi kuitenkin kateisiin ja hänen oletetaan hukkuneen.

Miksi vene törmäsi sillanpilariin?

Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä, mutta poliisi tutkii tapausta. Mahdollisia syitä voivat olla esimerkiksi huono näkyvyys, väärä nopeus, tekninen vika tai inhimillinen erehdys. Poliisi pyytää silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan.

Vene oli noin viisi metriä pitkä moottorivene, joka oli rekisteröity Salon kaupungille. Veneessä oli myös pelastusliivit, mutta ei tiedetä, käyttivät miehet niitä vai eivät. Veneen omistaja oli yksi onnettomuudessa mukana olleista miehistä.

Miten etsinnät jatkuvat?

Pelastuslaitos jatkoi kadonneen miehen etsintöjä lauantai-iltana ja sunnuntaina sukeltajien ja veneiden avulla. Etsintöjä vaikeuttivat virtaava vesi, pimeys ja sillanpilarien välinen ahdas tila. Etsintöjä on tarkoitus jatkaa maanantaina, jos sää ja olosuhteet sen sallivat.

Kadonnut mies on noin 40-vuotias salonseutulainen perheenisä. Hänen omaisensa ovat saaneet kriisiapua tapahtuneen johdosta. Poliisi pitää todennäköisenä, että mies on menehtynyt onnettomuudessa.

Mitä sinun pitää tietää veneilystä?

Veneily on hauska ja rentouttava harrastus, mutta se vaatii myös vastuullisuutta ja varovaisuutta. Tämän vuoden aikana Suomessa on sattunut jo useita veneonnettomuuksia, joissa ihmisiä on loukkaantunut tai kuollut. Siksi on tärkeää noudattaa seuraavia ohjeita:

  • Tarkista veneen kunto ja varusteet ennen lähtöä.
  • Kanna mukanasi pelastusliivejä ja käytä niitä aina veneessä.
  • Noudata nopeusrajoituksia ja väistämissääntöjä vesillä.
  • Vältä alkoholin käyttöä veneillessä.
  • Ota huomioon sääolosuhteet ja näkyvyys.
  • Ilmoita lähtö- ja paluuaikasi ja -paikkasi jollekin.
  • Opettele ensiaputaidot ja hätämerkit.

Veneily on turvallista, kun noudatat näitä ohjeita. Muista myös, että uimataito on tärkeä veneilijälle. Jos et osaa uida, opettele se mahdollisimman pian. Uimataito voi pelastaa sinun tai jonkun toisen hengen.

Lopuksi

Veneilemässä olleen miehen epäillään hukkuneen Salossa on surullinen uutinen, joka muistuttaa meitä veneilyn vaaroista. Toivomme, että kadonnut mies löytyy elossa ja että hänen omaisensa saavat tukea tässä vaikeassa tilanteessa. Olemme myös iloisia, että kaksi muuta miestä selvisivät onnettomuudesta. Toivotamme heille pikaista paranemista.