Tšernihiv: Ukraina väittää tuhonneensa Venäjän ilmatorjuntajärjestelmän Krimillä


Valkoinen talo: Bidenia tiedotettu yksityiskoneen putoamisesta Venäjällä

Valkoinen talo on vahvistanut, että presidentti Joe Biden on saanut tiedon yksityiskoneen putoamisesta Venäjällä. Koneessa oli kymmenen ihmistä, joista yhdeksän kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti. Kone oli matkalla Moskovasta Pietariin, kun se syttyi tuleen ja putosi Novgorodin alueella.

Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki sanoi, että Biden oli saanut raportin tapahtumasta ja että Yhdysvallat oli valmis tarjoamaan apuaan Venäjälle. Psaki ei kuitenkaan kommentoinut sitä, oliko koneessa ollut amerikkalaisia matkustajia tai oliko tapauksella mitään yhteyttä Venäjän ja Ukrainan väliseen konfliktiin.

Venäjän viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan onnettomuuden syistä. Heidän mukaansa kone oli Cessna 560XL Citation Excel, joka oli rekisteröity Yhdysvalloissa. Koneen omisti venäläinen liikemies Andrei Kozlov, joka oli myös koneen kapteeni. Kozlov oli tunnettu kryptovaluutta-asiantuntija ja oppositioaktivisti, joka oli kritisoinut presidentti Vladimir Putinia.

Venäläiset tiedotusvälineet ovat spekuloineet, että koneen putoaminen olisi voinut olla sabotaasi tai murhayritys. He ovat viitanneet siihen, että koneessa oli ollut myös toimittajia, jotka olivat tehneet reportaaseja Ukrainan sodasta ja Venäjän ihmisoikeusloukkauksista. He ovat myös huomauttaneet, että kone oli pudonnut lähellä Šaikovkan lentotukikohtaa, joka on ollut yksi Ukrainan ilmavoimien kohteista.

Toistaiseksi ei ole kuitenkaan löydetty mitään todisteita siitä, että koneen putoaminen olisi ollut tahallinen. Venäläiset asiantuntijat ovat sanoneet, että koneen tyyppi on ollut altis moottorivioille ja että onnettomuus olisi voinut johtua myös huonosta säästä tai pilotin virheestä.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *