Trump X: Näin hän varasti huomion republikaanien väittelyltä


Trumpin oma vaalilähetys keräsi kymmeniä miljoonia katsojia

Entinen presidentti Donald Trump päätti jättää väliin ensimmäisen republikaanien presidenttiehdokkaiden väittelyn ja antoi sen sijaan haastattelun entiselle Fox Newsin juontajalle Tucker Carlsonille. Haastattelu julkaistiin X-nimisellä alustalla, joka tunnettiin aiemmin nimellä Twitter.

Miksi Trump ei osallistunut väittelyyn?

Trump on johtava ehdokas republikaanien presidenttiehdokkuudesta vuoden 2024 vaaleissa, mutta hänellä on myös useita oikeusjuttuja ja syytteitä, jotka liittyvät hänen yrityksiinsä kumota vuoden 2020 vaalien tulokset. Hän on myös ollut riidoissa Fox Newsin kanssa, joka järjesti väittelyn ja joka on ollut kriittinen häntä kohtaan.

Trump sanoi, että hän ei halunnut osallistua väittelyyn, koska hän pitää muita ehdokkaita heikkoina ja epäpätevinä. Hän sanoi myös, että hän halusi antaa äänensä kuulua suoraan kansalle ilman välikäsiä.

Mitä Trump sanoi haastattelussa?

Haastattelu kesti noin 45 minuuttia ja siinä Trump puhui monista aiheista, kuten:

  • Hänen väitteensä, että vuoden 2020 vaalit olivat vilpilliset ja että hän voitti ne selvästi.
  • Hänen arvostelunsa presidentti Joe Bidenia ja demokraatteja kohtaan, jotka ovat hänen mukaansa tuhonneet maan talouden, turvallisuuden ja arvot.
  • Hänen hyökkäyksensä muita republikaaneja kohtaan, jotka ovat haastaneet hänet tai kritisoineet häntä. Hän nimitti heitä muun muassa “luusereiksi”, “pettureiksi” ja “valehtelijoiksi”.
  • Hänen pelkonsa, että Yhdysvalloissa saattaa syttyä sisällissota tai että hänet saatetaan murhata poliittisista syistä.
  • Hänen suunnitelmansa kampanjoida vuoden 2024 vaaleissa ja palata Valkoiseen taloon. Hän ei kuitenkaan vahvistanut, aikooko hän virallisesti asettua ehdolle.

Miten haastattelu otettiin vastaan?

Haastattelu sai valtavasti huomiota ja katsojia X-alustalla. Trumpin kampanja väitti, että haastattelu oli katsottu yli 150 miljoonaa kertaa ensimmäisen tunnin aikana. X:n tilastojen mukaan haastattelu oli saanut yli 74 miljoonaa näyttökertaa kahden tunnin sisällä.

Haastattelu sai myös paljon kommentteja ja reaktioita sosiaalisessa mediassa. Monet Trumpin kannattajat ylistivät häntä ja sanoivat, että hän oli edelleen heidän presidenttinsä. Monet Trumpin vastustajat kritisoivat häntä ja sanoivat, että hän oli vaarallinen ja harhainen.

Haastattelu sai myös huomiota perinteisessä mediassa. Monet uutiskanavat ja lehdet raportoivat haastattelusta ja analysoivat sen sisältöä. Jotkut asiantuntijat sanoivat, että haastattelu osoitti Trumpin vaikutusvallan republikaanisessa puolueessa ja hänen kykynsä houkutella huomiota. Toiset sanoivat, että haastattelu osoitti Trumpin eristyneisyyden ja epätoivon ja että hän oli menettänyt otteensa todellisuudesta.

Mitä seuraavaksi?

Trumpin haastattelu oli vain yksi esimerkki siitä, miten hän yrittää pysyä poliittisessa pelissä ja vaikuttaa vuoden 2024 vaaleihin. Hän on myös pitänyt useita mielenosoituksia ja puheita eri osavaltioissa ja tukenut niitä ehdokkaita, jotka ovat uskollisia hänelle.

Trumpin haastattelu oli myös merkki siitä, miten X on muuttanut sosiaalisen median kenttää. X on alusta, joka perustettiin sen jälkeen, kun Twitter sulki Trumpin tilin tammikuussa 2021. X on houkutellut monia konservatiivisia ja vaihtoehtoisia ääniä, jotka ovat tunteneet itsensä sensuroiduiksi muilla alustoilla. X on myös saanut tukea Elon Muskilta, joka on yksi maailman tunnetuimmista ja rikkaimmista yrittäjistä.

Trumpin haastattelu oli siis sekä haaste että mahdollisuus muille republikaaneille, jotka haluavat kilpailla hänen kanssaan tai ilman häntä vuoden 2024 vaaleissa. Se oli myös osoitus siitä, miten poliittinen viestintä ja vaikuttaminen ovat muuttumassa digitaalisessa maailmassa.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *