Sauli Niinistö 75: Näin lapset juhlivat presidentin syntymäpäivää liikkumalla


Tamperelaislapset juhlivat presidentin syntymäpäivää liikkumalla

Tänään on tasavallan presidentti Sauli Niinistön 75-vuotispäivä, ja monissa tamperelaiskouluissa ja päiväkodeissa sitä juhlitaan erityisellä tavalla. Lapset ovat nimittäin osallistuneet Sauli-peliin, joka on liikunnallinen ja hauska tapa kunnioittaa presidenttiä.

Mikä on Sauli-peli?

Sauli-peli on peli, jossa lapset kiertävät erilaisia rasteja, joissa he tekevät X-hyppyjä, marssivat, heittävät palloa, kiipeilevät tai tanssivat. Pelin nimi tulee siitä, että presidentti Niinistö on tunnettu X-hypystään, jota hän tekee usein julkisissa tilaisuuksissa. Pelin ideana on, että lapset saavat liikkua ja pitää hauskaa yhdessä sekä oppia jotain presidentistämme.

Kuka keksi Sauli-pelin?

Sauli-pelin keksi tamperelainen liikunnanopettaja Jari Malmberg, joka halusi luoda jotain uutta ja innostavaa lapsille. Hän sai idean peliin, kun hän näki presidentti Niinistön X-hypyn televisiossa. Hän päätti kokeilla peliä omien oppilaidensa kanssa, ja se oli menestys. Hän jakoi pelin ohjeet myös muille opettajille ja päiväkodin työntekijöille, ja pian peli levisi ympäri Tamperetta.

Miksi Sauli-peli on hyvä idea?

Sauli-peli on hyvä idea monesta syystä. Ensinnäkin se edistää lasten liikunnallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia. Liikunta on tärkeää lapsen kehitykselle, ja se auttaa myös vahvistamaan itsetuntoa, oppimista ja sosiaalisia taitoja. Toiseksi se opettaa lapsille jotain presidentistämme ja hänen roolistaan yhteiskunnassamme. Presidentti Niinistö on arvostettu ja suosittu johtaja, joka edustaa Suomea maailmalla. Hän on myös esimerkki siitä, että liikunta voi olla hauskaa ja osa elämäntapaa kaikenikäisille. Kolmanneksi se luo yhteisöllisyyttä ja iloa lasten keskuudessa. Sauli-peli on peli, jossa kaikki voivat osallistua ja nauttia yhdessäolosta. Peli tuo hymyn lasten kasvoille ja saa heidät tuntemaan itsensä tärkeiksi.

Miten voit osallistua Sauli-peliin?

Jos haluat osallistua Sauli-peliin, voit tehdä sen helposti kotona tai ulkona. Tarvitset vain vähän tilaa, muutaman välineen ja innokkaita pelaajia. Voit luoda omat rastisi tai käyttää valmiita ohjeita, joita löydät esimerkiksi täältä: Sauli-pelin ohjeet. Voit myös lähettää terveisiä tai onnitteluja presidentti Niinistölle sosiaalisessa mediassa käyttämällä häshtägejä #saulipeli tai #sauli75. Muista kuitenkin noudattaa turvavälejä ja muita koronarajoituksia, kun pelaat peliä.