Rita Behm: Suomen suosituin laulaja-lauluntekijä, joka on voittanut seitsemän Emmaa ja tehnyt albumin, joka viehättää draamalla


Rita Behm on suosittu laulaja-lauluntekijä, joka on voittanut seitsemän Emma-palkintoa

Rita Behm on yksi tämän hetken kuumimmista artisteista Suomessa. Hän nousi julkisuuteen Pikku G:n kanssa esittämällään kappaleella Solmussa vuonna 2017. Vuonna 2019 hän julkaisi soolosinglensä Hei rakas, joka oli valtava hitti. Syyskuussa 2020 hän julkaisi esikoisalbuminsa Draaman kaari viehättää, joka sisältää kauniita ja oivaltavia poplauluja. Albumin kaikki kappaleet nousivat Spotifyn Suomen kuunnelluimpien joukkoon.

Rita Behm on tunnettu myös siitä, että hän puhuu avoimesti elämästään ja tunteistaan. Hän on kertonut julkisuudessa kurjasta lapsuudestaan, jossa hän koki häpeää ja väkivaltaa. Hän on myös kuvannut ihmissuhteitaan ja erityisesti eroaan kirjailija Miki Liukkosesta, joka kuoli 33-vuotiaana heinäkuussa 2020. Rita Behm osallistui Liukkosen hautajaisiin Oulun tuomiokirkossa ja muisteli ex-puolisoaan kauniisti Instagramissa.

Rita Behm ei pidä haastatteluista, mutta haluaa puhua musiikistaan

Rita Behm ei ole viihtynyt mediassa, vaikka häntä kiinnostaa nyt kaikki. Hän on sanonut, että haastattelut ovat hänelle vaikeita paikkoja, koska hän häpeää usein sanomisiaan. Hän on myös pettynyt siihen, että jotkut lehdet ovat keskittyneet hänen ihmissuhteisiinsa eivätkä hänen musiikkiinsa. Hän on päättänyt jokaisen haastattelun jälkeen, ettei anna enää yhtäkään. Niin tämänkin.

Rita Behm haluaa kuitenkin puhua musiikistaan ja urastaan, koska ne ovat hänelle tärkeitä. Hän on kertonut, että hän aloitti laulamisen jo lapsena ja että hän oppi soittamaan pianoa ja kitaraa itse. Hän on myös sanonut, että hän kirjoittaa laulunsa omista kokemuksistaan ja tunteistaan, mutta että ne eivät ole suoraan omaelämäkerrallisia. Hän haluaa tehdä musiikkia, joka koskettaa ihmisiä ja saa heidät tuntemaan jotain.

Rita Behm on tehnyt vaikuttavan debyyttialbumin Draaman kaari viehättää

Rita Behmin esikoisalbumi Draaman kaari viehättää on saanut paljon kehuja sekä kriitikoilta että kuuntelijoilta. Albumilla kuullaan Rita Behmin omaleimaista tyyliä, jossa yhdistyvät popmelodiat, suomen kielen rikkaus ja “oikeiden” instrumenttien sointi. Albumin tuottajina ovat toimineet Sakke Aalto ja Kalle Mäkipelto, jotka ovat myös sovittaneet kappaleet yhdessä Rita Behmin kanssa.

Albumin kappaleet käsittelevät isoja tunteita, kuten rakastumista, eroa, pettymystä ja häpeää. Rita Behm on sanonut, että hän haluaa olla rehellinen ja rohkea lauluntekijänä, ja että hän ei pelkää taituroida imelyyden rajamailla. Hän on myös kertonut, että hän haluaa tehdä draamaa lavalla, koska se sopii hänen musiikkiinsa. Hän on esiintynyt kokomustassa asussa, hattu viistosti päähän aseteltuna, ja laulanut pilvien ja usvan ympäröimänä.

Rita Behm on yksi Suomen suosituimmista artisteista

Rita Behm on noussut lyhyessä ajassa yhdeksi Suomen suosituimmista artisteista. Hän on voittanut seitsemän Emma-palkintoa, muun muassa vuoden tulokkaan, vuoden naissolistin ja vuoden albumin palkinnot. Hän on myös saanut paljon radiosoittoa ja striimausta. Hänen kappaleensa Hei rakas on yksi Spotifyn Suomen kaikkien aikojen kuunnelluimmista kappaleista.

Rita Behm on kiitollinen siitä, että hänen musiikkinsa on löytänyt niin paljon kuulijoita. Hän on sanonut, että hän tekee musiikkia itselleen, mutta että hän haluaa myös jakaa sen muiden kanssa. Hän on myös sanonut, että hän haluaa kehittyä artistina ja lauluntekijänä, ja että hänellä on paljon ideoita tulevaisuutta varten. Hän on luvannut, että hänen seuraava albuminsa tulee olemaan vielä parempi kuin ensimmäinen.