Pudasjärven kaupunki syyllistyi vakavaan laiminlyöntiin – 15-vuotias poika halvaantui hypättyään laiturilta


15-vuotias Lauri hyppäsi laiturilta pää edellä veteen ja sai hengenvaaralliset vammat – Pudasjärven kaupunki sai syytteet vammantuottamuksesta

Kesäkuun 15. päivänä 2020 oli kaunis ja lämmin päivä. 15-vuotias Lauri oli isänsä kanssa uimassa Pudasjärven kaupungin ylläpitämällä Pikkukangasjärven uimarannalla. Poika oli hyppinyt monta kertaa laiturilta veteen, mutta yhdellä kerralla hän teki kohtalokkaan virheen. Hän hyppäsi pää edellä veteen, joka oli yllättävän matalaa. Hänen päänsä osui järven pohjaan ja hän sai erittäin vakavat vammat. Hän halvaantui kaulasta alaspäin ja menetti puhekykynsä.

Laurin isä kertoo, että hän ei tiennyt, että vesi oli niin matalaa. Hän sanoo, että laiturilla ei ollut mitään varoituskylttejä tai hyppykieltoja. Hän sanoo, että laituri oli asennettu uimarannalle vain muutama päivä ennen onnettomuutta ja että se oli lyhyempi kuin aiemmin käytössä ollut laituri. Hän sanoo, että hän on vihainen ja pettynyt Pudasjärven kaupungille, joka ei huolehtinut uimareiden turvallisuudesta.

Oulun käräjäoikeus on nyt antanut tuomionsa tapauksessa. Kaksi Pudasjärven kaupungin virkamiestä ja yksi urakoitsija ovat saaneet syytteet vammantuottamuksesta. Syyttäjän mukaan he ovat laiminlyöneet velvollisuutensa varmistaa, että uimaranta on turvallinen ja että siellä on riittävästi opasteita ja ohjeita. Syyttäjän mukaan he ovat aiheuttaneet Laurille tahattomasti vakavan ruumiinvamman.

Käräjäoikeus on tuominnut virkamiehet maksamaan sakkoja ja korvauksia Laurille ja hänen perheelleen. Urakoitsija on vapautettu syytteistä, koska oikeus katsoi, että hän oli toiminut kaupungin ohjeiden mukaan. Oikeus on myös todennut, että Lauri ei ole itse ollut huolimaton tai varomaton hypätessään laiturilta.

Laurin isän mukaan tuomio on liian lievä. Hän sanoo, että sakot eivät korvaa sitä, mitä hänen pojalleen on tapahtunut. Hän sanoo, että hän aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen. Hän sanoo, että hän haluaa saada oikeutta Laurille ja varoittaa muita uimareita vaarallisesta uimarannasta.

Lauri on nyt kuntoutuksessa ja yrittää sopeutua uuteen elämäänsä. Hän kommunikoi silmänräpäytyksillä ja eleillä. Hän on saanut paljon tukea ja kannustusta perheeltään, ystäviltään ja koko Suomen kansalta. Hän on osoittanut uskomatonta rohkeutta ja taistelutahtoa. Hän ei ole menettänyt toivoaan tai hymyään. Hän on todellinen sankari. ❤️


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *