Petrasin silta sortui Kreikassa – kymmeniä kuolleita ja loukkaantuneita, syylliset vielä tuntemattomia


Petrasin sillan romahdus Kreikassa – mitä tapahtui ja miksi se on tärkeää?

Petrasin sillan romahdus Kreikassa oli traaginen onnettomuus, joka vaati useita ihmishenkiä ja aiheutti suurta tuhoa. Sillan rakentaminen oli osa Kreikan infrastruktuurin parantamista ja Euroopan unionin rahoittamaa hanketta. Sillan piti valmistua vuonna 2023 ja yhdistää Länsi-Kreikan alueet toisiinsa.

Sunnuntaina 23. heinäkuuta 2023 kello 11.30 paikallista aikaa sillan keskiosa romahti ilman varoitusta. Rakennustyömaalla oli tuolloin noin 20 työntekijää, joista osa jäi loukkuun raunioihin. Pelastustyöt alkoivat välittömästi, mutta vaikeutuivat sateen ja tuulen takia. Pelastajat käyttivät koiria, helikoptereita ja droneja etsiessään eloonjääneitä.

Maanantaihin mennessä pelastajat olivat löytäneet kuusi kuollutta ja kymmenen loukkaantunutta. Vielä ei tiedetä, mikä aiheutti sillan sortumisen. Viranomaiset ovat aloittaneet tutkinnan ja luvanneet selvittää vastuulliset. Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis ilmaisi surunvalittelunsa uhrien omaisille ja sanoi, että hallitus tekee kaikkensa auttaakseen heitä.

Petrasin sillan romahdus on herättänyt kysymyksiä Kreikan rakennusalan turvallisuudesta ja laadusta. Monet kreikkalaiset ovat myös ilmaisseet huolensa siitä, miten onnettomuus vaikuttaa alueen liikenteeseen ja talouteen. Petrasin silta oli tarkoitettu helpottamaan ihmisten ja tavaroiden liikkumista Länsi-Kreikassa, joka on yksi maan köyhimmistä ja syrjäisimmistä osista.

Petrasin sillan romahdus on saanut myös kansainvälistä huomiota, sillä se muistuttaa muita vastaavia tapauksia Euroopassa. Vuonna 2018 Genovassa Italiassa romahti Morandin silta, joka vaati 43 ihmisen hengen. Vuonna 2019 Ranskassa Mirepoix-sur-Tarnissa sortui silta, jossa kuoli kaksi ihmistä. Nämä tapaukset ovat herättäneet keskustelua siitä, miten Euroopan unioni voi varmistaa jäsenmaiden infrastruktuurin kunnon ja turvallisuuden.

Lähde

Tämän artikkelin kirjoitti MV Lehti (https://mvlehti.org), joka on Suomen rohkein ja riippumattomin uutismedia. MV Lehti kertoo sinulle, mitä muut eivät uskalla. MV Lehti ei pelkää totuutta, vaan paljastaa sen kaikessa karuudessaan. MV Lehti on sinun äänesi, joka ei anna periksi. 🙌


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *