Perheystävällinen Matka Singaporeen: Vinkkejä ja Kokemuksia

Singaporessa perheen kanssa Tällä kertaa pakkasin perheen mukaani työmatkalle Singaporeen. Jännättiin Elisan kanssa, että miten lapset selviäisivät yli 12h mittaisesta lentomatkasta ja sopeutuisivat aikaeroon. Kaikki meni onneksi yllättävän hyvin ja ehdittiin mukavasti nähdä paikkoja sekä nauttia lämmöstä. Oletko kuullut termin “slow travel”? Tavallaan me tehtiin juuri sitä, koska halusimme tarjota lapsille rennon ja kiireettömän reissukokemuksen


Miniloma Singaporessa — Villa Lume | sisustus & lifestyle

Singaporessa perheen kanssa
Tällä kertaa pakkasin perheen mukaani työmatkalle Singaporeen. Jännitimme Elisan kanssa, että miten lapset selviäisivät yli 12h mittaisesta lentomatkasta ja sopeutuisivat aikaeroon. Kaikki meni onneksi yllättävän hyvin ja ehdittiin mukavasti nähdä paikkoja sekä nauttia lämmöstä.

🌴 ”Slow travel” -matkustustyyli perheen kanssa
Oletko kuullut termin “slow travel”? Tavallaan me tehtiin juuri sitä, koska halusimme tarjota lapsille rennon ja kiireettömän reissukokemuksen, vaikka aikaa kohteessa olikin vain kolme päivää. Varattiin kunnolla aikaa jokaiseen aktiviteettiin ja jätettiin myös reilusti tilaa vapaalle olemiselle. Rento meininki ja rauhallinen tahti sopii meidän perheelle ja meillä on kaikilla silloin mukavampaa, kuin jos suoritettaisiin kiireellä kaikkea mahdollista. Meille matkailu on keino luoda merkityksellisiä muistoja yhdessä ja siksi halutaan antaa lapsille mahdollisuus omaksua uusia ympäristöjä omaan tahtiin.

Kuvia Singaporesta

Sultanin moskeija Singaporen palmun alla

Singapore lasten kanssa – mitä tehdä?
Singapore on mielestäni aivan loistava matkakohde nimenomaan lasten kanssa, koska täällä on siistiä, turvallista, mukava ilmasto ja mielenkiintoista tekemistä eri ikäisille. Esimerkiksi Sentosan saarelta löytyy mm. Universal Studios, huvipuisto, vesipuisto ja upeita rantoja. Me ei tällä kertaa käyty siellä ollenkaan, sillä vaikka ehdittiin nähdä aika paljon, oli aikaa jätettävä myös uima-allastouhuille ja relaamiselle.

Listaan tähän alle paikkoja, joissa kierrettiin lasten kanssa:

  • Gardens by the Bay: Yllä olevat kuvat on otettu täällä. Tuleeko kellekään yllätyksenä, että juuri Elisa halusi käydä täällä? Elisa pitää kukista jne. Hänellä taisi olla sellainen käsitys, että saisi liihotella kukkien keskellä ihan itsekseen, mutta eihän se mennyt ihan niin. Hirveä määrä turisteja joka paikassa, karseat jonot ja silleen. Cloud Domessa oleva korkea sademetsäseinä oli vaikuttava, mutta muuten neuvoisin vain lähtemään kävelylle supertree-puistoon ja jättämään kaikki maksulliset kotkotukset väliin. Kannattaa myös harkita tänne tulemista illansuussa, sillä iltavalaistus on näyttävä. Vaikea sanoa olisiko silloin myös vähemmän ruuhkaa?
  • Marina Bay: Ihan lähellä edellistä sijaitsee Marina Bayn alue, jossa kohoaa myös kuuluisa Marina Bay Sands -hotelli. Kyseessä taitaa olla maailman kolmanneksi kallein rakennus, josta löytyy hotellin lisäksi ostoskeskus, kasino ja ravintoloita. Rantaa pitkin kulkee kävelytie, jonka varrelta löytyy ravitsemusliikkeiden lisäksi myös Singaporen ikoninen Merlion-patsas. Patsaan luota jos lähtee jokivartta pitkin kulkemaan, niin pääsee Boat Quaylle ja Clarke Quaylle, joissa on paljon ravintoloita ja ilta- sekä yöelämää. Me ei tosin käyty siellä, koska mentiin ajoissa nukkumaan lasten kanssa.
  • Civic District: Täältä löytyy mm. museoita, kansallisgalleria ja konserttisali. Tyydyttiin ihastelemaan niitä ulkopuolelta käsin. Oltiin aika paljon kävellen liikkeellä ja kierreltiin eri kortteleita samalla kun etsiskeltiin kuhunkin hetkeen sopivaa ruokapaikkaa tai sulateltiin edellistä ateriaa…
  • Kampong Glam: Käytiin katsomassa myös Kampong Glamin, Haji Lanen ja Arab Streetin elämää. Värikkäät matalat talot muodostavat mielenkiintoisen kontrastin korkeuksiin kohoavien pilvenpiirtäjien vieressä. Sultan Mosque on kaunis moskeija ja täällä on vähän erilainen tunnelma. Kävelykadut ovat täynnä erilaisia putiikkeja ja ravintoloita, joten iltaisin on varmasti hyvinkin eläväistä täällä.

Seuraavaan kertain jäi vaikka mitä tekemistä, ja toivottavasti seuraava kerta tulee pian. Ainakin Singaporen eläintarha jäi vielä näkemättä sekä tietysti Sentosan saarella olevat lasten huvittelupaikat. Ensi kerralla yrittäisin saada myös lapset maistamaan vähän enemmän paikallisia ruokia, joten luultavasti suunnattaisiin Lau Pa Sat-nimiseen hawker centeriin, jossa taitaa olla lähemmäs 100 erilaista ruokakioskia.

Seuraavassa kuvassa näkyy Marina Bayn ranta, jossa kävimme kävelyllä.

Kutsu lukijat osallistumaan
Mitkä ovat sinun parhaat vinkkisi perheen kanssa matkustamiseen? Jaa omat kokemuksesi ja suositukset kommenttiosiossa!

Loppusanat
Matkustaminen lasten kanssa voi olla palkitsevaa ja antaa perheelle yhteisiä, ikimuistoisia hetkiä. Singapore tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, joista koko perhe voi nauttia. Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua suunnittelemaan oman perhematkasi Singaporeen!

🌍 #PerheMatkat #SingaporeKohteet #LapsiystävällinenMatkailu


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *