Mökki on suomalaisten suosikki lomakohde, mutta yksi asia pilaa tunnelman – Valkeakosken Sanomat selvitti, mikä mökkeilijöitä harmittaa eniten


Valkeakosken Sanomien kysely paljasti: Mökkeilijät rakastavat Valkeakoskea, mutta yksi asia ärsyttää monia

Valkeakosken Sanomat teki heinäkuussa kyselyn, johon vastasi 112 mökkeilijää Valkeakosken alueelta. Kyselyssä kartoitettiin mökkeilijöiden mielipiteitä ja kokemuksia Valkeakosken kaupungista, sen palveluista ja ympäristöstä. Kyselyn tulokset osoittavat, että mökkeilijät ovat pääosin tyytyväisiä Valkeakoskeen lomakohteena, mutta myös joitakin kehittämiskohteita löytyy.

Mökkeilijät arvostavat vesistöjä ja palveluita

Kyselyn mukaan mökkeilijät pitävät Valkeakosken suurimpana vetonaulana sen vesistöjä. Lähes kaikki vastaajat (97 %) kertoivat, että vesistöt ovat tärkeitä tai erittäin tärkeitä heidän mökkeilykokemukselleen. Monet vastaajat kehuivat myös Valkeakosken kaupungin palveluita, kuten kauppoja, ravintoloita, terveyskeskusta ja apteekkia. Noin 80 % vastaajista oli tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä kaupungin palveluihin.

Mökkeilijät toivovat parempaa jätteenhuoltoa ja liikenneturvallisuutta

Kyselyn perusteella mökkeilijöillä on myös joitakin toiveita ja valituksia Valkeakosken kaupungille. Yksi yleisimmistä ongelmista on jätteenhuolto. Vastaajista 40 % oli tyytymättömiä tai erittäin tyytymättömiä jätteenhuollon järjestämiseen mökkialueilla. Monet toivoivat lisää jäteastioita, kierrätysmahdollisuuksia ja ohjeistusta jätteiden lajitteluun.

Toinen usein mainittu huolenaihe oli liikenneturvallisuus. Vastaajista 30 % oli tyytymättömiä tai erittäin tyytymättömiä liikenneturvallisuuteen mökkialueilla. Monet kritisoivat liian suuria nopeusrajoituksia, huonoa tiestöä ja puutteellista valaistusta. Erityisesti pyöräilijät ja jalankulkijat kokivat olonsa turvattomaksi liikenteessä.

Mökkeilijät viihtyvät Valkeakoskella pitkään

Kyselyn tulokset kertovat myös, että mökkeilijät ovat uskollisia Valkeakoskelle. Vastaajista 60 % oli omistanut mökkinsä yli 20 vuotta, ja 80 % vietti mökillään yli 50 päivää vuodessa. Vastaajista 90 % aikoi pitää mökkinsä myös tulevaisuudessa, ja vain 2 % harkitsi mökin myymistä.

Kyselyn perusteella voidaan siis todeta, että Valkeakoski on suosittu ja arvostettu mökkikunta, joka tarjoaa monipuolisia palveluita ja kauniita vesistöjä lomailijoille. Kaupungilla on kuitenkin myös parantamisen varaa jätteenhuollossa ja liikenneturvallisuudessa, jotta mökkeilijät voivat nauttia lomastaan vielä enemmän.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *