Maria Huntington jättää huippu-urheilun – uupumus vei kipinän: “Haluan olla vain Maria”


Maria Huntington jättää huippu-urheilun tauolle – mitä tapahtui?

Seitsenottelija Maria Huntington on yksi Suomen yleisurheilun kirkkaimmista tähdistä. Hän on kolminkertainen Suomen mestari ja olympiaurheilija, joka on tehnyt lajissaan huippupisteitä. Mutta nyt hän on päättänyt laittaa uransa hetkeksi jäihin. Miksi?

Huntington kertoi torstaina Instagram-päivityksessään, että hän on uupunut huippu-urheiluun ja kadottanut kipinän tekemiseen. Hän sanoi, että haluaa nyt tehdä muita juttuja ja toivoo, että saa vielä joskus takaisin intohimonsa urheiluun. Hän painotti, ettei kyse ole lopettamispäätöksestä, vaan hengähdystauosta.

Huntingtonin päätös tuli monille yllätyksenä, sillä hän on ollut viime vuosina lajinsa kärkinimiä Suomessa ja Euroopassa. Hän teki vuonna 2019 ennätyksensä 6 339 pistettä ja oli samana vuonna MM-kisoissa 12:s. Hän oli myös Tokion olympialaisissa mukana, mutta ei päässyt siellä parhaimpaansa.

Huntingtonin uraa ovat varjostaneet useat loukkaantumiset, jotka ovat estäneet häntä kilpailemasta täysipainoisesti. Viime kaudella hän ei pystynyt osallistumaan yhteenkään otteluun vammojen takia. Tämän kauden avaus oli lupaava, kun hän juoksi toukokuussa Tampereella 100 metrin aidoissa ajan 13,29.

Huntington oli tarkoitus nähdä viikonloppuna Götzisin perinteisessä ottelukisassa Itävallassa, mutta hän jätti sen väliin. Hän ei ole ilmoittanut, milloin hän palaa kilparadoille tai palaaako lainkaan. Hän sanoi Ilta-Sanomille, että haluaa nyt olla vain Maria ja katsoa, mitä tapahtuu.

Huntingtonin päivitys sai paljon tukea ja tsemppiä muilta urheilijoilta ja faneilta. Monet ymmärsivät hänen ratkaisunsa ja toivoivat hänelle kaikkea hyvää. Huntington kiitti kaikkia kannustuksesta ja sanoi, että se veti hänet tunteelliseksi.

Mitä Huntington tekee seuraavaksi?

Huntington ei ole paljastanut, mitä hän aikoo tehdä taukonsa aikana. Hän on kuitenkin kertonut aiemmin haaveilevansa talon rakentamisesta Lempäälään ja perheen perustamisesta puolisonsa kanssa. Hän on myös yrittäjä ja urheiluvaikuttaja, jolla on oma verkkosivusto ja sosiaalisen median kanavat.

Huntington on myös opiskellut Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteitä ja valmistunut liikuntatieteiden maisteriksi vuonna 2021. Hän on kiinnostunut urheilupsykologiasta ja valmentamisesta. Hän on sanonut haluavansa auttaa muita urheilijoita löytämään tasapainon elämään ja urheiluun.

Huntington on siis monipuolinen ja lahjakas nainen, jolla on paljon mahdollisuuksia tehdä erilaisia asioita. Hän on myös rohkea ja rehellinen, kun hän uskaltaa kertoa avoimesti uupumuksestaan ja tarpeestaan pitää taukoa. Hän on esimerkki siitä, että huippu-urheilu ei ole aina helppoa ja että urheilijat ovat myös ihmisiä.

Mitä Huntingtonin päätös merkitsee yleisurheilulle?

Huntingtonin päätös on menetys Suomen yleisurheilulle, joka on saanut nauttia hänen menestyksestään ja persoonastaan. Hän on ollut yksi seitsenottelun kovimmista nimistä maailmassa ja Suomen yleisurheilun kasvoja. Hän on myös ollut esikuva monille nuorille urheilijoille.

Huntingtonin päätös on kuitenkin myös mahdollisuus yleisurheilulle, joka voi nyt tukea häntä ja muita urheilijoita, jotka kamppailevat uupumuksen tai muiden haasteiden kanssa. Yleisurheilu voi myös kehittää toimintaansa niin, että urheilijoiden hyvinvointi ja jaksaminen otetaan paremmin huomioon.

Huntingtonin päätös on ennen kaikkea hänen oma valintansa, jota pitää kunnioittaa. Hän on antanut paljon yleisurheilulle ja ansaitsee nyt aikaa itselleen. Toivotaan, että hän löytää ilon ja innon urheiluun uudelleen, mutta ennen kaikkea toivotaan, että hän voi olla onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä.

👏👏👏


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *