Maastojousiammunta on kuuminta hottia – näin pääset mukaan jännittävään lajiin, jossa Suomi on maailman kärkeä


Maastojousiammunta on kuuminta hottia – näin pääset mukaan jännittävään lajiin

Maastojousiammunta on laji, jossa ammutaan jousella ja nuolella erilaisia eläinhahmoja, jotka on tehty solumuovista. Eläimet ovat eri kokoisia ja etäisyyksiä, ja niitä voi olla metsässä, pellolla tai vaikka lumihangessa. Maastojousiammunta on hauskaa ja haastavaa, sillä se vaatii tarkkuutta, voimaa ja strategiaa.

Maastojousiammunta on myös kansainvälinen kilpailulaji, jossa Suomi on menestynyt hyvin. Tällä viikolla Rovaniemellä Ounasvaaralla käydään maastojousiammunnan maailmanmestaruuskilpailut, joissa on mukana noin tuhat ampujaa yli 30 maasta. Kilpailu on suurin Suomessa pidetty jousiammuntatapahtuma, ja se houkuttelee paikalle myös paljon yleisöä ja mediaa.

Miten aloittaa maastojousiammunta?

Jos olet kiinnostunut kokeilemaan maastojousiammuntaa, tarvitset ensin jousen ja nuolia. Voit valita erilaisia jousityyppejä, kuten vaistojousen, pitkäjousen, taljajousen tai tähtäinjousen. Jokaisella jousella on omat ominaisuutensa ja sääntönsä kilpailuissa. Nuolten pitää olla turvallisia ja sopivia jouseen.

Seuraavaksi kannattaa liittyä johonkin maastojousiammuntaseuraan, joita on ympäri Suomea. Seuroissa saat opastusta ja harjoittelumahdollisuuksia lajin saloihin. Voit myös osallistua seurojen järjestämiin kilpailuihin ja tapahtumiin, joissa pääset testaamaan taitojasi erilaisilla radoilla ja eläinmaaleilla.

Miksi maastojousiammunta on niin suosittua?

Maastojousiammunta on laji, joka sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille ihmisille. Se on hyvää liikuntaa ja rentoutumista, sillä se vie sinut luontoon ja pois arjen stressistä. Maastojousiammunta on myös sosiaalinen harrastus, sillä voit ampua yhdessä ystäviesi tai perheesi kanssa, tai tutustua uusiin ihmisiin seuroissa ja kilpailuissa.

Maastojousiammunta on myös laji, jossa voit kehittyä jatkuvasti ja haastaa itsesi uusilla tavoilla. Voit kokeilla eri jousia ja nuolia, vaihtaa ratoja ja eläimiä, tai osallistua kansallisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin. Maastojousiammunta on laji, jossa et kyllästy koskaan, sillä se tarjoaa aina uusia elämyksiä ja yllätyksiä.

Mitä odottaa maastojousiammunnan MM-kilpailuilta?

Maastojousiammunnan MM-kilpailut ovat lajin suurin ja arvostetuin tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi eri maissa. Tänä vuonna kilpailut ovat Rovaniemellä, joka on tunnettu talviurheilukaupunki ja Joulupukin kotipaikka. Kilpailut alkavat maanantaina 3. heinäkuuta ja päättyvät perjantaina 7. heinäkuuta.

Kilpailuissa on neljä erilaista rataa, joilla on yhteensä 112 eläinmaalia. Eläimet ovat eri puolilta maailmaa, kuten karhuja, susia, hirviä, leijonia, norsuja ja krokotiileja. Kilpailijat ampuvat neljän hengen ryhmissä, ja heillä on yksi nuoli per eläin. Pisteet lasketaan eläimen osumakohdan mukaan.

Kilpailuissa on mukana maailman parhaita maastojousiampujia, jotka edustavat eri jousityyppejä ja luokkia. Suomella on 63 edustajaa, jotka ovat kovia haastajia muille maille. Kilpailun avajaisissa oli paikalla myös kuuluisa ukrainalainen seiväshyppääjä Sergey Bubka, joka on European Masters Games 2023:n suojelija.

Mistä löydät lisää tietoa maastojousiammunnasta?

Jos haluat lukea lisää maastojousiammunnasta ja seurata MM-kilpailujen tuloksia, voit käydä Suomen Jousiampujain Liiton verkkosivuilla, josta löydät myös linkkejä muihin uutislähteisiin. Voit myös katsoa kuvia ja videoita kilpailuista Facebookissa tai Instagramissa. Jos olet Rovaniemellä, voit mennä paikan päälle Ounasvaaralle kannustamaan suomalaisia ja nauttimaan tunnelmasta.

Toivottavasti tämä artikkeli herätti kiinnostuksesi maastojousiammuntaan ja innosti sinua kokeilemaan sitä itse. Maastojousiammunta on laji, joka tarjoaa paljon iloa ja jännitystä niin aloittelijoille kuin kokeneillekin ampujille. Se on myös laji, jossa Suomi on maailman huippua – tule mukaan ja näe itse! 🏹🎯🐻🦁🐊