Kemira menetti visionäärin – näin Jari Rosendal muutti kemianteollisuuden kuvaa


Kemiran toimitusjohtaja Jari Rosendal on kuollut – näin hän jätti jälkensä suomalaiseen kemianteollisuuteen

Kemianyhtiö Kemiran pitkäaikainen toimitusjohtaja, vuorineuvos Jari Rosendal on kuollut 58-vuotiaana, yhtiö kertoi tiistaina. Rosendal menehtyi lyhyen sairauden seurauksena heinäkuun lopulla.

Rosendal oli Kemiran toimitusjohtajana vuodesta 2014 lähtien. Hän oli myös Nesteen, Kemianteollisuus ry:n ja European Chemical Industry Councilin (Cefic) hallituksen jäsen. Ennen Kemiraa hän työskenteli Outokummussa ja Outotecissa eri johtotehtävissä.

Rosendal oli tunnettu kemianteollisuuden uudistajana ja kansainvälistäjänä. Hänen johdollaan Kemira keskittyi vesi-intensiivisten teollisuuksien kemikaaleihin ja kasvatti liikevaihtoaan ja kannattavuuttaan merkittävästi. Hän myös panosti yhtiön vastuullisuuteen ja innovaatioihin.

”Jari Rosendal oli erittäin arvostettu ja pidetty johtaja, joka vei Kemiraa eteenpäin intohimolla ja visiolla. Hän oli myös lämminhenkinen ja huumorintajuinen ihminen, joka piti huolta työntekijöistään ja sidosryhmistään. Hänen poismenonsa on suuri menetys koko Kemiran perheelle ja suomalaiselle kemianteollisuudelle”, Kemiran hallituksen puheenjohtaja Kerttu Tuomas sanoi tiedotteessa.

Kemira tiedotti 18. heinäkuuta, että Kemiran hallitus ja toimitusjohtaja Rosendal olivat yhdessä sopineet, että Rosendal jättäisi toimitusjohtajan tehtävänsä viimeistään vuoden 2023 lopussa. Yhtiö aloitti uuden toimitusjohtajan hakuprosessin välittömästi. Toistaiseksi Kemiran talousjohtaja Petri Castrén toimii väliaikaisena toimitusjohtajana.

Kemira on yksi maailman johtavista vesi-intensiivisten teollisuuksien kemikaalien toimittajista. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin 2,4 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 5 000. Kemira toimii yli 40 maassa.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *