Jääkiekkoilija Lauri Korpikosken ura vaakalaudalla – TPS:n tähtipelaaja joutuu jättämään kauden väliin


Lauri Korpikoski joutuu jättämään kauden väliin – TPS:n tähtihyökkääjän ura on uhattuna

TPS:n jääkiekkojoukkueen kapteeni Lauri Korpikoski ei pelaa tällä kaudella. Turkulaisseura tiedotti tiistaina, että Korpikoskella on vakava vamma, joka estää häntä pelaamasta.

Korpikoski, 35, on pelannut NHL:ssä yli 600 ottelua ja edustanut Suomea useissa arvokisoissa. Hän on ollut TPS:n avainpelaajia viime vuosina ja tehnyt viime kaudella 52 ottelussa tehot 13+24.

TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki kertoi seuran verkkosivuilla, että Korpikosken tilanne on erittäin vakava ja että hänen uransa on myös vaakalaudalla.

– Korpikosken tilanne on nyt sellainen, että hän ei todennäköisesti tällä kaudella pysty pelaamaan ja hänen uransa jatko on myös epävarmaa. Hänellä on nivelrikko lonkassa, joka vaatii leikkaushoitoa, Niittymäki sanoi.

Niittymäen mukaan Korpikoski on kärsinyt lonkkavaivasta jo pitkään, mutta se on pahentunut viime aikoina. Hän ei ole pystynyt harjoittelemaan normaalisti eikä osallistunut TPS:n harjoituspeleihin.

– Hän on yrittänyt hoitaa sitä fysioterapialla ja muilla keinoilla, mutta se ei ole auttanut. Hänellä on ollut kova kipu lonkassa ja se on vaikuttanut hänen liikkumiseensa ja pelaamiseensa. Hän ei ole pystynyt antamaan parastaan jäällä, Niittymäki sanoi.

Niittymäki toivoo, että Korpikoski saa leikkauksen mahdollisimman pian ja että hän toipuu siitä hyvin. Hän myös kiittää Korpikoskea hänen panoksestaan TPS:lle ja suomalaiselle jääkiekolle.

– Hän on ollut huikea pelaaja ja johtaja meille ja koko suomalaiselle jääkiekolle. Hän on ollut esimerkillinen ammattilainen ja hieno ihminen. Toivomme hänelle kaikkea hyvää ja tuemme häntä tässä vaikeassa tilanteessa, Niittymäki sanoi.

Korpikosken poissaolo on iso menetys TPS:lle, joka aloittaa Liigan runkosarjan perjantaina kotiottelulla Pelicansia vastaan. TPS oli viime kaudella runkosarjan kolmas ja eteni välieriin asti.

Niittymäen mukaan TPS ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, kuka korvaa Korpikosken kapteenina tai hankitaanko seuralle uusia pelaajia ennen siirtoikkunan sulkeutumista lokakuun lopussa.

– Meillä on hyvä joukkue ja luotamme siihen, että muut pelaajat nousevat esiin ja ottavat vastuuta. Meillä on myös hyviä nuoria pelaajia, jotka saavat nyt mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Emme ole vielä tehneet päätöstä kapteenista, mutta se tulee pian. Uusien pelaajien suhteen olemme aina hereillä ja katsomme markkinoita, mutta emme ole vielä tehneet mitään ratkaisuja, Niittymäki sanoi.

😊😢😍🏒🥅🏆


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *