Fennia-kortteli – Helsingin uusi ravintolamaailma vai floppi? Lue, mitä asiantuntijat ja asiakkaat sanovat!


Fennia-korttelin ravintolat kuihtuvat – mitä tapahtui?

Fennia-kortteli oli tarkoitettu olemaan Helsingin uusi ravintolamaailma, jossa olisi tarjolla monipuolista ruokaa eri maista ja kulttuureista. Kortteli sijaitsee keskeisellä paikalla Kinopalatsin elokuvateatterin ja metron sisäänkäynnin lähellä. Korttelissa avattiin syyskuussa 2022 yhdeksän uutta ravintolaa, jotka olivat:

  • Freshman, joka tarjosi terveellisiä salaatteja, smoothieita ja mehuja.
  • Remontti, joka oli baari ja bistro, jossa oli rento tunnelma ja suomalaisia herkkuja.
  • Sponda, joka oli fine dining -ravintola, jossa oli korkeatasoista ruokaa ja juomaa.
  • Thai Papaya, joka oli thaimaalainen ravintola, jossa oli aitoja makuja ja tuoreita raaka-aineita.
  • Namaskaar, joka oli intialainen ravintola, jossa oli mausteista ja värikästä ruokaa.
  • Kvetkas, joka oli georgialainen ravintola, jossa oli runsaita annoksia ja leipää.
  • Syrian Kitchen, joka oli syyrialainen ravintola, jossa oli mezejä, falafeleja ja hummusta.
  • La Piazza, joka oli italialainen ravintola, jossa oli pizzaa, pastaa ja gelatoa.
  • Churros Factory, joka oli espanjalainen kahvila, jossa oli churroja, suklaata ja kahvia.

Kuulostaako hyvältä? No, ei ilmeisesti asiakkaiden mielestä. Vain pari kuukautta avajaisten jälkeen useat ravintolat ovat jo laittaneet lapun luukulle tai vähentäneet aukioloaikojaan. Miksi näin on käynyt? Mitkä ovat syyt Fennia-korttelin epäonnistumiseen? 🤔

Korona, kilpailu ja kustannukset

Yksi ilmeinen syy on koronaviruspandemia, joka on vaikuttanut ravintola-alaan koko maailmassa. Korona on vähentänyt ihmisten liikkumista, matkustamista ja ulkona syömistä. Se on myös aiheuttanut rajoituksia ja suosituksia, jotka ovat vaihdelleet eri aikoina ja alueilla. Korona on siis tehnyt ravintoloiden toiminnasta epävarmaa ja vaikeaa.

Toinen syy on kilpailu. Helsingissä on paljon ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokia ja hintoja. Fennia-korttelin ravintolat eivät ole ainoita, jotka tarjoavat kansainvälistä ruokaa. Esimerkiksi Kampissa, Hakaniemessä ja Kalliossa on monia etnisiä ravintoloita, jotka ovat suosittuja ja edullisia. Fennia-korttelin ravintolat eivät ole onnistuneet erottumaan joukosta tai houkuttelemaan asiakkaita riittävästi.

Kolmas syy on kustannukset. Fennia-korttelin ravintoloiden vuokrat ovat korkeat, koska ne sijaitsevat arvokkaalla alueella. Lisäksi ravintoloiden henkilökunta, raaka-aineet ja muut kulut ovat suuret. Ravintoloiden pitäisi siis tehdä paljon myyntiä ja voittoa pysyäkseen pystyssä. Mutta kun asiakkaita ei ole tarpeeksi, ravintolat joutuvat tekemään tappiota ja lopettamaan toimintansa.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Fennia-korttelin tilanne on siis synkkä. Mutta onko kaikki menetetty? Onko mitään toivoa paremmasta tulevaisuudesta? 😢

Jotkut ravintolat yrittävät selviytyä vaikeista ajoista. Esimerkiksi Remontti on muuttanut konseptiaan ja alkanut tarjota lounasta, brunssia ja catering-palvelua. Sponda on alentanut hintojaan ja lisännyt tarjouksiaan. Syrian Kitchen on laajentanut valikoimaansa ja ottanut mukaan muita Lähi-idän ruokia.

Jotkut ravintolat ovat myös saaneet positiivista palautetta asiakkailta. Esimerkiksi Thai Papaya on saanut kehuja autenttisesta ja maukkaasta ruoastaan. Namaskaar on saanut kiitosta mausteisesta ja värikkäästä ruoastaan. La Piazza on saanut ylistystä pizzaastaan ja gelatoistaan.

Jotkut asiantuntijat uskovat, että Fennia-kortteli voi vielä nousta tuhkasta. He sanovat, että kortteli tarvitsee vain enemmän markkinointia, näkyvyyttä ja tunnettuutta. He sanovat, että kortteli pitää myös olla joustava, innovatiivinen ja asiakaslähtöinen. He sanovat, että kortteli voi hyödyntää sijaintiaan, monipuolisuuttaan ja laadukkuuttaan.

Mitä sinä ajattelet? Oletko käynyt Fennia-korttelissa? Mitä pidit siellä? Aiotko mennä uudestaan? Vai oletko kiinnostunut kokeilemaan jotain muuta? Kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä! 😊