Cristiano Ronaldo Nike Adidas -skandaali: jalkapallotähti rikkoi miljardisopimuksensa käyttämällä kilpailijan dekereitä


Cristiano Ronaldo rikkoi Nike-sopimuksensa käyttämällä Adidas-dekereitä Al Nassr-pelissä

Portugalin jalkapallotähti Cristiano Ronaldo on joutunut kohun keskelle, kun hänet nähtiin käyttämässä Adidas-dekereitä Al Nassr-joukkueensa harjoitusottelussa Celta Vigoa vastaan. Ronaldo on ollut Nike-sponsoroitu urheilija vuodesta 2003 lähtien ja solminut elinikäisen sopimuksen yhdysvaltalaisen urheiluvaatejätin kanssa vuonna 2016. Sopimuksen arvo on raportoitu olevan jopa miljardi dollaria.

Ronaldo pelasi 45 minuuttia Al Nassrin 0-5-tappiossa Estadio Algarvella maanantai-iltana ja istui toisen puoliajan katsomossa ystäviensä ja perheensä kanssa. Hän kantoi kapteeninnauhaa, mutta hänen säärisuojansa herättivät huomiota, sillä ne näyttivät olevan Adidas-merkkiset. Ronaldo on yleensä käyttänyt omakuvilla koristeltuja Nike-dekereitä, mutta tällä kertaa hän oli valinnut Adidas X Pro -mallin.

Nike ei ole kommentoinut asiaa julkisesti, mutta on mahdollista, että Ronaldo on rikkonut sopimusehtojaan käyttämällä kilpailevan brändin tuotetta. Adidas on pidetty Nike:n suurimpana haastajana urheiluvaatemarkkinoilla. Ronaldo ei ole myöskään selittänyt dekerivalintaansa sosiaalisessa mediassa, jossa hänellä on yli 500 miljoonaa seuraajaa.

Ronaldo on yksi maailman tunnetuimmista ja markkinoitavimmista urheilijoista ja esiintynyt lukuisissa Nike-kampanjoissa vuosien varrella. Hän on vaihtanut useita eri Nike-kenkiä ja ollut mukana mainoksissa, joissa hän muun muassa pelaa jalkapalloa kadulla tai lentokoneessa. Hän on myös saanut omia erikoismalleja Nike Air Force 1 -kengistä ja CR7 Mercurial Vapor -nappulakengistä.

Ronaldo siirtyi Al Nassriin Saudi-Arabiaan tammikuussa 2023 Manchester Unitedista 25 miljoonan punnan siirtosummalla. Hän teki debyyttinsä helmikuussa ja on tehnyt tähän mennessä 12 maalia 18 ottelussa. Hän on myös jatkanut maajoukkueuransa ja osallistunut Qatarin MM-kisoihin, joissa hän teki neljä maalia neljässä pelissä ennen Portugalin putoamista neljännesvälierissä Uruguaylle.

Lähde: SPORTbible

Mitä mieltä olet Ronaldon dekerikohusta? Onko hän rikkonut Nike-sopimustaan? Oletko sinä Nike-fani vai Adidas-fani? Kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä! 👇


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *