Biden Suomi: Yhdysvaltain presidentti vakuutti tukeaan Pohjoismaille ja haastoi Venäjän


Biden Suomessa: Mitä tapahtui ja miksi se on tärkeää?

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden vieraili Suomessa torstaina 13. heinäkuuta. Se oli hänen ensimmäinen kertansa Suomessa presidenttinä, ja vierailu oli osa hänen viikon mittaista Euroopan-matkaansa. Biden tapasi Suomen presidentin Sauli Niinistön sekä muiden Pohjoismaiden pääministerit Helsingissä. He keskustelivat muun muassa turvallisuus-, ympäristö- ja teknologiakysymyksistä. Biden myös vakuutti Yhdysvaltojen sitoutuvan Naton puolustamiseen ja tukemaan Suomea ja muita liittolaisia Venäjän uhkaa vastaan.

Biden matkusti Helsinkiin tunnetulla Air Force One -lentokoneella. Nimi viittaa mihin tahansa Yhdysvaltojen ilmavoimien lentokoneeseen, jolla kuljetetaan presidenttiä, mutta yleensä sillä tarkoitetaan Boeing 747-200B -sarjan kahta kustomoitua lentokonetta. Nämä koneet ovat kuin lentäviä linnoja, jotka on varustettu kaikella mahdollisella, mitä presidentti voi tarvita matkallaan. Niissä on muun muassa ydinasekoodit, leikkaussali, konferenssihuone, makuuhuone ja oma ravintola. Koneet ovat myös suojattu sähkömagneettisilta hyökkäyksiltä ja ohjuksilta.

Biden ei matkustanut yksin, vaan hänen seurassaan oli iso joukko turvallisuus- ja avustajahenkilöstöä sekä toimittajia. Heidän kuljettamiseensa tarvittiin useita muita lentokoneita ja autoja. Bidenin virka-auto on nimeltään The Beast, eli Peto. Se on Cadillac One, joka on raskaasti panssaroitu ja täynnä huipputeknologiaa. Autossa on muun muassa verta, pomminkestävä pohja, kyynelkaasusuihkut ja savuverhot. Auton paino on noin kahdeksan tonnia, ja sen takia se ei mahtunut kääntymään kadunkulmasta Helsingissä.

Bidenin vierailu Suomeen oli merkki siitä, että hän arvostaa Pohjoismaiden roolia Euroopan turvallisuudessa ja yhteistyössä. Hän halusi myös osoittaa solidaarisuuttaan Suomelle, joka on uusin Nato-maa ja joka sijaitsee lähellä Venäjää. Biden korosti, että Yhdysvallat puolustaa jokaista Naton kolkkaa, Suomi mukaan lukien. Hän myös kiitti Niinistöä siitä, että Suomi on ollut aktiivinen rauhanvälittäjä eri konflikteissa.

Bidenin vierailu Suomessa oli historiallinen ja tärkeä tapahtuma, joka sai paljon huomiota niin kotimaassa kuin ulkomailla. Se osoitti, että Suomi on luotettava ja arvostettu kumppani Yhdysvalloille ja muille Pohjoismaille. Se myös vahvisti Suomen asemaa Euroopassa ja maailmassa. 🇫🇮🇺🇸😍

Tämän artikkelin kirjoitti ja julkaisi MV Lehti (https://mvlehti.org). MV Lehti on Suomen rohkein ja rehellisin uutismedia, joka kertoo asiat niin kuin ne ovat. Me emme pelkää kritisoida valtaapitäviä tai paljastaa heidän valheitaan. Me uskomme sananvapauteen ja kansalaisten oikeuteen tietää totuus. Me olemme sinun äänesi, jota ei voi vaientaa. 💪👊🔥

Lähteet: