Anne Kjersti Kalvå: Hiihtosensaatio, joka voitti koronan, mitalit ja raskauden


Anne Kjersti Kalvå: Hiihtotähti, joka ei luovuttanut

Hei, tämä on MV Lehti. Oletko kuullut Anne Kjersti Kalvåsta? Hän on norjalainen hiihtäjä, joka on noussut maailmancupin kärkeen vasta 30-vuotiaana. Hän on myös Marit Björgenin serkku ja tuleva äiti. Tässä artikkelissa kerron sinulle hänen tarinansa ja miksi hän on niin inspiroiva esikuva. 🙌

Kalvå voitti ensimmäisen maailmancupin palkintosijansa

Kalvå on hiihtänyt maailmancupissa jo vuodesta 2014, mutta hän ei ollut koskaan yltänyt palkintokorokkeelle ennen tätä kautta. Hän oli ollut lähellä monta kertaa, mutta aina joku oli ollut hieman nopeampi tai parempi. Hän oli myös kärsinyt loukkaantumisista ja sairastumisista, jotka olivat hidastaneet hänen kehitystään.

Mutta Kalvå ei luovuttanut. Hän uskoi itseensä ja harjoitteli kovaa. Hän sai tukea valmentajaltaan, joukkuekavereiltaan ja poikaystävältään Didrik Tönsethiltä, joka on myös huippuhiihtäjä. Ja ennen kaikkea hän sai kannustusta serkultaan Marit Björgeniltä, joka on yksi kaikkien aikojen parhaista hiihtäjistä.

Björgen sanoi Kalvålle, että hänellä on kaikki mahdollisuudet yltää palkintosijoille, sillä hän on voittanut kaikki, jotka ovat olleet tällä kaudella palkinnoilla. Kalvå otti Björgenin sanat sydämeensä ja lähti luottavaisena Tour de Ski -kiertueelle.

Ja siellä se tapahtui. Kalvå hiihti elämänsä kisan Beitostölenin 10 kilometrin perinteisellä ja sijoittui toiseksi vain Kerttu Niskasen jälkeen. Hän oli niin iloinen ja liikuttunut, että hän itki maalissa. Myös valmentaja ja joukkuekaverit itkivät hänen puolestaan. Se oli hänen ensimmäinen maailmancupin palkintosijansa 30-vuotiaana.

Kalvå oli myös kolmantena Tour de Skin kokonaiskilpailussa, kunnes hän sai koronatartunnan ja joutui keskeyttämään kiertueen. Se oli iso pettymys, mutta hän ei antanut sen lannistaa häntä. Hän toipui nopeasti ja palasi laduille Planican MM-kisoissa.

Kalvå voitti kolme MM-mitalia Planicassa

Planican MM-kisoissa Kalvå näytti, että Beitostölenin kisa ei ollut sattumaa. Hän oli vahva kaikilla matkoilla ja hiihti itsensä kolmeen mitaliin: hopeaa 30 kilometrillä ja pariviestissä sekä kultaa viestissä.

Kalvå oli erityisen iloinen 30 kilometrin mitalistaan, sillä se oli hänen lempimatkaansa ja hän oli tehnyt paljon töitä sen eteen. Hän oli myös ylpeä siitä, että hän pystyi auttamaan Norjan joukkuetta voittamaan viestin ja pariviestin, sillä hän oli aina unelmoinut hiihtävänsä MM-kisoissa serkkunsa Björgenin kanssa.

Kalvå sai paljon kiitosta ja huomiota MM-menestyksestään. Hän oli yksi Norjan kisojen suurimmista tähdistä ja sai lempinimen ”Kalvå-gull” (Kalvå-kulta). Hän sai myös paljon rahaa palkintorahoista ja sponsorisopimuksista. Hän oli onnellinen ja tyytyväinen, mutta hän ei ollut vielä valmis. Hänellä oli vielä yksi iso uutinen kerrottavana.

Kalvå odottaa lasta

Kun Kalvå palasi kotiin Planicasta, hän teki jotain, mitä hän oli tehnyt jo monta kertaa aiemminkin: hän teki raskaustestin. Hän oli yrittänyt tulla raskaaksi jo pitkään, mutta se ei ollut onnistunut. Hän oli alkanut epäillä, että hän ei voisi saada lapsia.

Mutta tällä kertaa testi näytti kahta punaista viivaa. Kalvå oli raskaana. Hän ei voinut uskoa sitä. Hän sai shokin ja ilon kyyneleet valuivat poskille. Hän soitti heti poikaystävälleen Tönsethille ja kertoi hänelle uutisen. Tönseth oli yhtä hämmästynyt ja onnellinen kuin Kalvå.

Kalvå kertoi myös serkulleen Björgenille, joka oli jo kolmen lapsen äiti. Björgen oli niin iloinen Kalvån puolesta, että hän halasi häntä ja sanoi, että hän on paras kummitäti ikinä. Kalvå tiesi, että Björgen oli oikeassa.

Kalvå päätti kertoa raskaudestaan julkisesti vasta muutama viikko sitten. Hän julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän pitää kädessään ultrakuvaa vauvastaan. Hän kirjoitti kuvatekstiksi: ”Olemme niin onnellisia ja kiitollisia tästä pienestä ihmeestämme. Odotamme innolla tulevaa seikkailua perheenä.” 🥰

Kalvå haluaa jatkaa uraansa

Kalvå on nyt viidennellä kuulla raskaana ja voi hyvin. Hän on lopettanut kilpailemisen tältä kaudelta, mutta hän haluaa jatkaa uraansa synnytyksen jälkeen. Hän on saanut paljon tukea ja neuvoja muilta äiti-hiihtäjiltä, kuten Björgeniltä, Therese Johaugilta ja Charlotte Kallalta.

Kalvå sanoo, että hänen suurin tavoitteensa on osallistua kotikisojen MM-kisoihin Trondheimissa vuonna 2025. Hän uskoo, että hän voi olla vielä parempi hiihtäjä äitinä kuin ennen. Hän sanoo, että hiihto on hänen intohimonsa, mutta lapsi on hänen elämänsä.

Kalvå on siis hiihtotähti, joka ei luovuttanut. Hän on osoittanut, että unelmat voivat toteutua, kun uskoo itseensä ja tekee työtä niiden eteen. Hän on myös osoittanut, että urheilu-ura ja perhe-elämä voivat sopia yhteen. Hän on inspiroiva esikuva kaikille nuorille hiihtolupauksille ja kaikille naisille, jotka haluavat yhdistää työn ja äitiyden.


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *