Amy Olson raskaana ja pelaa golfia huipputasolla – näin hän tekee sen!


Amy Olson pelaa golfia seitsemännellä kuulla raskaana – miten se on mahdollista? 😲

Hei, tässä on Sofia. Olen täällä kertomassa sinulle uskomattomasta tarinasta, joka liittyy golfiin ja raskauteen. Oletko koskaan kuullut Amy Olsonista? Hän on 30-vuotias ammattilaisgolfari Yhdysvalloista, joka on kilpaillut LPGA-kiertueella kymmenen vuoden ajan. Hän ei ole vielä voittanut yhtään turnausta, mutta hän on ollut lähellä useita kertoja. Esimerkiksi vuonna 2020 hän sijoittui toiseksi naisten Yhdysvaltain avoimissa eli US Openissa.

Mutta se ei ole vielä kaikki. Amy Olson on myös seitsemännellä kuulla raskaana! Kyllä, luit oikein. Hän odottaa ensimmäistä lastaan miehensä Grantin kanssa, ja he saivat tietää ilouutisen tammikuussa. Mutta se ei ole estänyt häntä pelaamasta golfia ja haastamasta itseään. Hän haluaa osallistua tänä vuonna US Openiin uudestaan, vaikka se järjestetään juuri silloin, kun hänen pitäisi lopettaa pelaaminen.

Kuinka hän pystyy siihen? Miten raskaus vaikuttaa hänen peliinsä? Mitä hän ajattelee tästä tilanteesta? Jatka lukemista niin saat tietää! 😊

Amy Olson ei anna raskauden hidastaa häntä

Amy Olson on aina ollut kilpailuhenkinen ja urheilullinen. Hän aloitti golfin pelaamisen jo viisivuotiaana isänsä kanssa, ja hän oli lahjakas myös muissa lajeissa, kuten koripallossa ja lentopallossa. Hän menestyi golfin yliopistosarjassa ja siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2013.

Hän on pelannut LPGA-kiertueella säännöllisesti ja ansainnut yli 2 miljoonaa dollaria palkintorahaa. Hän on ollut neljä kertaa kakkonen ja kaksi kertaa kolmas isoissa turnauksissa. Hän on tunnettu pitkistä draiveistaan ja hyvästä puttaamisestaan.

Kun hän sai tietää olevansa raskaana, hän ei halunnut luopua golfista heti. Hän päätti jatkaa pelaamista niin pitkään kuin mahdollista, ja asetti itselleen tavoitteeksi osallistua US Openiin, joka on yksi hänen lempiturnauksistaan. Hän tiesi, että se olisi haastavaa, mutta hän halusi kokeilla sitä.

Hän kysyi neuvoja muilta LPGA-kiertueen äideiltä, jotka olivat pelanneet raskaana ollessaan. He kertoivat hänelle, että noin 30 viikkoa olisi maksimi, jonka jälkeen pelaaminen olisi liian vaikeaa tai riskialtista. Amy Olson oli juuri 30 viikkoa raskaana US Openin aikaan.

Hän pääsi mukaan turnaukseen karsintojen kautta toukokuussa. Hän pelasi 36 reikää yhdessä päivässä, ja teki upean nousun toisella kierroksella. Hän löi kuusi alle parin ja voitti karsinnan kahden lyönnin erolla. Hän oli innoissaan ja ylpeä saavutuksestaan.

”Kaikki taika tapahtui toisella kierroksella, kun tuuli yltyi. Oli yksi kohta – ehkä reikä 11 toisella 18:lla. Vedin hieman vasemmalle, se osui puuhun ja kimposi eteenpäin bunkkerin yli. Ajattelin, että tuota ei tapahdu normaalisti. Tämä saattaa olla minun päiväni”, hän kertoi Golf Digestille.

Amy Olson pelaa golfia eri tavalla kuin ennen

Raskaus on muuttanut Amy Olsonin golfia monella tavalla. Hänen vartalonsa on muuttunut, ja hänen on sopeuduttava siihen joka päivä. Hän ei voi enää lyödä yhtä pitkälle tai tarkasti kuin ennen. Hän joutuu käyttämään erilaisia mailoja ja strategioita. Hän ei voi enää harjoitella yhtä paljon tai kovaa kuin ennen.

”Aiemmin minulla meni viisi lyöntiä lämmittelyyn. Nyt minulla menee 50–60 lyöntiä, ja silloin olen jo väsynyt”, hän sanoi. Hän myös juo paljon vettä ja syö usein välipaloja pitääkseen energiatasoaan yllä. Hän käyttää myös golfkärryjä kulkiessaan kentällä, mikä ei ole tavallista LPGA-kiertueella.

Hän on kuitenkin oppinut nauttimaan golfista eri tavalla kuin ennen. Hän ei ota paineita tuloksista tai sijoituksista. Hän keskittyy vain pelaamiseen ja nauttimiseen. Hän on iloinen siitä, että hän voi jakaa tämän kokemuksen lapsensa kanssa.

”On hauskaa ajatella, että hän on siellä sisälläni ja tuntee kaiken, mitä teen. Ehkä hänestäkin tulee golfaaja”, hän sanoi hymyillen.

Raskaus tuo omat haasteensa golfiin

Amy Olson ei ole ensimmäinen eikä viimeinen nainen, joka pelaa golfia raskaana ollessaan. Esimerkiksi Catriona Matthew voitti LPGA-kiertueen turnauksen vuonna 2009 vain 11 viikkoa synnytyksen jälkeen. Mutta se ei tarkoita, että se olisi helppoa tai yksinkertaista.

Raskaus muuttaa naisen kehoa ja hormonitasapainoa monin tavoin. Se vaikuttaa myös golfiin, joka on laji, jossa pienetkin muutokset voivat olla ratkaisevia. Amy Olson on huomannut, että hänen svinginsä, tasapainonsa, liikkuvuutensa ja väsymyksensä vaihtelevat päivittäin.

”Aiemmin minulla meni viisi lyöntiä lämmittelyyn. Nyt minulla menee 50–60 lyöntiä, ja silloin olen jo väsynyt”, hän sanoi Yahoo Sportsille. Hän on myös joutunut vaihtamaan mailojaan ja pallonlentoaan raskauden edetessä.

Hän on kuitenkin saanut tukea ja kannustusta muilta pelaajilta, valmentajilta, lääkäreiltä ja perheeltään. Hän on kuunnellut kehoaan ja pitänyt huolta terveydestään ja turvallisuudestaan. Hän on myös nauttinut golfista ja raskaudesta ilman liikaa paineita tai odotuksia.

Amy Olson haluaa olla esikuva muille naisille

Amy Olson ei pelaa golfia raskaana ollessaan vain itsensä takia. Hän haluaa myös olla esikuva muille naisille ja äideille, jotka kamppailevat elämän eri roolien välillä. Hän haluaa näyttää, että naiset voivat tehdä mitä haluavat, mutta heidän ei tarvitse olla täydellisiä kaikessa.

”On olemassa narratiivi, että naiset pystyvät tekemään mitä vaan, ja minusta se luo naisille paineita olla hyviä kaikessa samaan aikaan”, hän sanoi Helsingin Sanomille. ”Elämässä on olemassa erilaisia ajanjaksoja ja on nautittava jokaisesta. On oltava kiitollinen ja iloinen kaikista ajanjaksoista”, hän lisäsi.

Amy Olson on myös kiitollinen siitä, että hän saa kokea sekä golfia että äitiyttä. Hän on iloinen siitä, että hänellä on mahdollisuus kilpailla US Openissa Pebble Beachillä, joka on yksi maailman kauneimmista ja kuuluisimmista golfkentistä. Hän on myös innoissaan siitä, että hän saa pian tavata lapsensa, joka on poika.

”Nyt olemme toisessa ääripäässä. Silloin menetimme perheenjäsenen, nyt olemme saamassa yhden”, hän sanoi Yahoo Sportsille, viitaten siihen, että hänen appiukkonsa kuoli äkillisesti vuoden 2020 US Openin alla.

Seuraa Amy Olsonin upeaa tarinaa US Openissa

Amy Olson on yksi niistä golfareista, jotka ansaitsevat huomiosi ja kunnioituksesi. Hän on rohkea, sisukas ja positiivinen nainen, joka ei anna minkään estää häntä tavoittelemasta unelmiaan. Hän on myös esimerkki siitä, että golf on laji, joka sopii kaikille, riippumatta iästä, sukupuolesta tai elämäntilanteesta.

Haluatko nähdä, miten Amy Olson pärjää US Openissa? Haluatko kannustaa häntä ja muita huippugolfareita? Haluatko nähdä upeita maisemia ja jännittäviä tilanteita? Jos vastasit kyllä, niin seuraa US Openia tällä viikolla!🏌️‍♀️👏👶