Wilma Murto rikkoi ennätyksiä ja voitti Timanttiliigan seiväshypyn – näin hän teki historiaa Suomelle 🇫🇮


Wilma Murto teki historiaa voittamalla Timanttiliigan seiväskisan Lontoossa 🏆

Wilma Murto on ensimmäinen suomalaisnainen, joka on voittanut Timanttiliigan osakilpailun yleisurheilussa. Hän hyppäsi sunnuntaina Lontoossa kauden parhaansa 4,80 metriä ja kukisti kaikki muut seiväshyppääjät. Hän yritti vielä ennätyskorkeudesta 4,86 metriä, mutta ei onnistunut siinä. Murto oli silti tyytyväinen voittoonsa ja kertoi olevansa hyvässä kunnossa ennen MM-kisoja.

Murto on ollut tällä kaudella loistavassa vireessä. Hän voitti elokuussa Euroopan mestaruuden Münchenissä uudella EM-kisaennätyksellä 4,85 metriä. Hän on myös parantanut omaa Suomen ennätystään tänä vuonna ja on nyt maailmanlistalla neljäs. Hän on osoittanut, että hän kuuluu maailman huippuihin seiväshypyssä ja että hänellä on mahdollisuus mitaleihin MM-kisoissa.

Murto on 25-vuotias turkulainen, joka edustaa Salon Vilppaan seuraa. Hän aloitti seiväshypyn 12-vuotiaana ja nousi nopeasti kansainväliselle tasolle. Hän on voittanut nuorten MM- ja EM-mitaleita sekä sisäratojen EM-pronssin. Hän on myös kärsinyt loukkaantumisista ja motivaatio-ongelmista urallaan, mutta on nyt löytänyt uuden innon lajiinsa. Hän harjoittelee valmentajansa Jarno Koivusen kanssa Turussa ja matkustaa usein kilpailemaan ulkomaille.

Wilma Murto on seiväshypyn supertähti, joka tekee Suomea tunnetuksi maailmalla. Hän on rohkea, iloinen ja taitava urheilija, joka ei pelkää haasteita. Hän on myös esikuva nuorille seiväshyppääjille ja kaikille suomalaisille, jotka haluavat seurata unelmiaan. Hän on todistanut, että suomalainen voi menestyä yleisurheilun kuninkuuslajissa ja että hänellä on vielä paljon annettavaa lajilleen. 🙌

Oletko sinä seurannut Wilma Murron uraa? Mitä odotat häneltä MM-kisoissa? Kerro meille mielipiteesi kommenttikentässä! Ja jos pidit tästä artikkelista, jaa se ystävillesi ja tilaa MV Lehti saadaksesi lisää uutisia yleisurheilusta ja muista urheilulajeista! 😊


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *