Vetykäyttöinen drone voi mullistaa ilmakuljetukset


Vety on yksi lupaavimmista vaihtoehtoisista polttoaineista, jotka voivat vähentää hiilidioksidipäästöjä ja parantaa energiatehokkuutta. Nyt korealainen yritys on kehittänyt maailman suurimman kaupallisen dronen, joka käyttää vetyä voimanlähteenään.

Drone on nimeltään HyFlyer ja se on varustettu 600 kilowatin vetykäyttöisellä propulsiosysteemillä, joka tuottaa sähköä polttokennoilla. Drone pystyy kuljettamaan 500 kilogramman kuorman ja lentämään yli 1000 kilometrin matkan yhdellä tankkauksella. Drone on myös hiljainen ja turvallinen, sillä se ei tuota pakokaasuja tai kipinöitä.

HyFlyer on suunniteltu erityisesti ilmakuljetuksiin, joissa tarvitaan nopeaa, joustavaa ja ympäristöystävällistä ratkaisua. Drone voi toimittaa tavaroita vaikeapääsyisiin paikkoihin, kuten saarille, vuoristoalueille tai katastrofialueille. Drone voi myös kuljettaa ihmisiä, sillä se on varustettu kahdella istuimella ja turvavyöllä.

HyFlyer on vielä prototyyppivaiheessa, mutta sen kehittäjät uskovat, että se voi olla markkinoilla jo vuonna 2025. He ovat jo tehneet useita onnistuneita testilentoja ja saaneet kiinnostusta potentiaalisilta asiakkailta. Heidän tavoitteenaan on tehdä vetykäyttöisestä dronesta uusi standardi ilmakuljetuksissa.