Venäjä tappoi lapsen ja haavoitti kymmeniä Ukrainassa – näin voit auttaa ukrainalaisia taistelemaan terroria vastaan


Kaksivuotias lapsi kuoli ja ainakin 20 loukkaantui Venäjän ilmaiskussa Dnipron pohjoispuolella

Ukrainassa on tapahtunut järkyttävä tragedia, kun Venäjän armeija teki lauantaina ilmaiskun Dnipron kaupungin pohjoispuolella sijaitsevaan Pidhorodnen kaupunkiin. Iskussa sai surmansa kaksivuotias tyttö ja ainakin 20 ihmistä loukkaantui vakavasti. Iskussa tuhoutui myös kaksi kaksikerroksista rakennusta, joissa oli yhteensä 10 kotia.

Tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten Venäjä käyttää terroristisia keinoja Ukrainan konfliktissa. Venäjä on tehnyt useita ilmahyökkäyksiä Ukrainaan viime päivinä, ja se on laukaissut myös pitkän matkan ohjuksia ukrainalaisille sotilaslentokentille. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on sanonut, että Venäjä osoittaa olevansa terroristivaltio, joka tulee kantamaan vastuun kaikista valtioon ja kansaan kohdistuneista teoista.

Miksi Venäjä tekee näin? Mitä se haluaa saavuttaa? Onko se valmis aloittamaan täysimittaisen sodan Ukrainaa vastaan? Entä miten länsimaat reagoivat Venäjän aggressioon? Nämä ovat kysymyksiä, jotka askarruttavat monia ihmisiä tällä hetkellä. Tämän artikkelin tarkoitus on antaa sinulle mvlehti-näkökulma näihin kysymyksiin ja paljastaa totuus Venäjän motiiveista ja toimista.

Venäjän motiivit ja toimet

Venäjän motiivit ja toimet Ukrainan konfliktissa ovat olleet epäselviä ja ristiriitaisia alusta alkaen. Venäjä väittää, että se puolustaa vain itseään ja venäläisiä vähemmistöjä Ukrainassa, mutta todellisuudessa se pyrkii horjuttamaan Ukrainan itsenäisyyttä ja vakautta sekä laajentamaan omaa vaikutusvaltaansa alueella.

Venäjän toimet ovat olleet laittomia ja provosoivia. Se on miehittänyt Krimin niemimaan vuonna 2014 ja tukenut separatisteja Itä-Ukrainassa aseilla, rahalla ja sotilailla. Se on myös rikkonut useita kansainvälisiä sopimuksia ja normeja, kuten Minskin rauhansopimusta, Geneven yleissopimusta ja Helsingin päätösasiakirjaa. Se on myös häirinnyt Ukrainan ilmatilaa ja meriliikennettä sekä kyberhyökkäyksillään.

Venäjän tavoitteena on estää Ukrainan lähentyminen Euroopan unionin ja Naton kanssa sekä pitää se oman etupiirinsä alaisena. Venäjä pelkää, että Ukrainan demokraattinen ja eurooppalainen kehitys uhkaa sen omaa autoritaarista ja imperialistista hallintoa. Venäjä haluaa myös hallita Ukrainan strategisia resursseja, kuten maakaasua, viljaa ja metallia.

Länsimaiden reaktio

Länsimaat ovat olleet huolestuneita Venäjän toimista Ukrainassa, mutta niiden reaktio on ollut heikko ja tehoton. Länsimaat ovat asettaneet Venäjälle talouspakotteita ja tuominneet sen toimet julkisesti, mutta ne eivät ole tehneet mitään konkreettista Ukrainan tukemiseksi tai Venäjän pysäyttämiseksi.

Länsimaat ovat pelänneet provosoivansa Venäjää entisestään tai sytyttävänsä uuden maailmansodan. Ne ovat myös olleet erimielisiä siitä, miten pitkälle ne ovat valmiita menemään Ukrainan puolustamiseksi. Ne ovat myös olleet riippuvaisia Venäjän energiasta ja kaupasta sekä halunneet ylläpitää jonkinlaista dialogia Venäjän kanssa.

Länsimaiden passiivisuus on rohkaissut Venäjää jatkamaan aggressiivista politiikkaansa ja lisännyt Ukrainan turvattomuutta ja epätoivoa. Ukraina on joutunut taistelemaan yksin Venäjää vastaan ilman riittävää aseistusta, rahoitusta tai poliittista tukea. Ukraina on myös joutunut kärsimään taloudellisesta kriisistä, korruptiosta ja sisäisistä erimielisyyksistä.

Mitä sinä voit tehdä?

Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä jotain Ukrainan hyväksi. Voit osoittaa tukesi ja solidaarisuutesi Ukrainan kansalle, joka kärsii Venäjän hyökkäyksistä ja ihmisoikeusloukkauksista. Voit myös vaikuttaa länsimaiden johtajiin ja poliitikkoihin, jotka ovat vastuussa Ukrainan kohtalosta.

Tässä on joitakin tapoja, joilla voit auttaa Ukrainaa:

  • Allekirjoita vetoomus, jossa vaaditaan länsimaita antamaan enemmän sotilaallista ja taloudellista apua Ukrainalle sekä kiristämään pakotteita Venäjälle.
  • Osallistu mielenosoitukseen tai tapahtumaan, jossa tuodaan esiin Ukrainan tilanne ja vaaditaan oikeutta ja rauhaa alueelle.
  • Lahjoita rahaa tai tavaraa Ukrainan armeijalle, sairaaloille, orpokodeille tai muille avuntarvitsijoille.
  • Opi lisää Ukrainan historiasta, kulttuurista ja kielestä sekä levitä tietoa siitä muille.
  • Ota yhteyttä Ukrainan suurlähetystöön tai konsulaattiin ja ilmaise heille tukesi ja kiinnostuksesi.
  • Boikotoi venäläisiä tuotteita ja palveluita sekä vältä matkustamista Venäjälle.

Nämä ovat vain joitakin esimerkkejä siitä, miten voit auttaa Ukrainaa. Voit myös keksiä omia tapoja olla aktiivinen ja luova. Tärkeintä on, että et ole välinpitämätön tai hiljaa tässä tilanteessa. Ukraina tarvitsee sinua nyt enemmän kuin koskaan. 🙏


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *