Vår Porvoo sai Michelin-tähden ja Green Star -palkinnon – lue miksi se on niin erityinen


Vår on Porvoon uusi tähtiravintola – ja paljon muuta

Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitseva ravintola Vår on saanut ensimmäisen Michelin-tähtensä vuoden 2023 Michelin Guide Nordic Countries -oppaassa. Se on ensimmäinen Helsingin ja Turun ulkopuolinen ravintola, joka on palkittu tällä arvostetulla tunnustuksella. Mutta mitä Vår oikein tarjoaa asiakkailleen? Ja miksi se on niin erityinen?

Vår ei ole pelkkä ravintola, vaan se on kunnianosoitus porvoolaiselle ruokakulttuurille, perinnölle ja vieraanvaraisuudelle. Se kertoo keitä sen tekijät ovat ja mistä he tulevat. Se on tulkinta ympäröivästä luonnosta, saaristosta, vihreistä metsistä ja paikallisista maatiloista. Erilaisista ihmisistä, joita yhdistää porvoolaisuus.

Vår on lukemattomien asioiden ja ihmisten summa. Nämä kaikki vaikuttavat ravintolaan, antaen sille sen ainutlaatuisen tunnelman ja maun. Vår on jatkuvaa identiteettinsä tutkimista. Menneen ja tulevan käsittelyä ruoan muodossa. Vår on ennen kaikkea ravintola sen omilla ehdoilla. Siksi se on mitä se on.

Mitä Vår tarjoaa?

Vår tarjoaa yhtä menukokonaisuutta, jonka hinta vaihtelee sesongin raaka-aineiden kustannusten mukaan. Menu koostuu useista pienistä annoksista, jotka edustavat pohjoismaista keittiötä modernilla otteella. Ruoanvalmistuksessa käytetään paljon paikallisia ja luomutuotteita sekä villiyrttejä ja -sieniä.

Juomapaketissa on valittavana luonnollisia viinejä tai alkoholittomia juomia, jotka sopivat ruoan kanssa. Juomat ovat myös pääosin pohjoismaisia tai lähialueilta tuotuja.

Vår ei ole vain herkullinen, vaan myös ympäristöystävällinen ravintola. Se sai Michelin-tähden lisäksi Green Star -palkinnon, joka kertoo ravintolan sitoutumisesta kestävään kehitykseen. Vår kierrättää, kompostoi ja vähentää hävikkiä mahdollisimman paljon. Se tukee myös paikallisia tuottajia ja yhteisöjä.

Miksi sinun pitäisi käydä Vårissa?

Vår on ravintola, joka tekee vaikutuksen niin makunystyröihisi kuin silmiisi. Sen ruoka on kaunista, maukasta ja monipuolista. Sen juomat ovat raikkaita, luonnollisia ja harmonisia. Sen henkilökunta on ystävällistä, ammattitaitoista ja intohimoista.

Vår on ravintola, joka vie sinut matkalle porvoolaiseen sieluun. Sen ruoka kertoo tarinoita menneestä ja nykyisestä, luonnosta ja kulttuurista, ihmisistä ja elämästä. Sen juomat täydentävät näitä tarinoita ja luovat kokonaisvaltaisen elämyksen.

Vår on ravintola, joka on saanut Michelin-tähden, mutta ei lepää laakereillaan. Se jatkaa kehittymistä, kokeilua ja uudistumista. Se haluaa olla paras mahdollinen versio itsestään ja tarjota sinulle unohtumattoman illan.

Miten voit varata pöydän Vårissa?

Vår on erittäin suosittu ravintola, joten pöytävaraus on suositeltavaa. Voit varata pöydän Vårin verkkosivuilta https://restaurantvar.fi/fi/ tai soittamalla numeroon 040 123 4567. Vår on avoinna tiistaista lauantaihin klo 17–23.

Vår sijaitsee Porvoon vanhassa kaupungissa osoitteessa Välikatu 10. Voit saapua sinne helposti autolla, bussilla tai junalla. Lähin parkkipaikka on Raatihuoneentorilla ja lähin bussipysäkki on Vanha Raatihuone. Junalla saapuvat voivat kävellä noin 15 minuuttia asemalta tai ottaa taksin.

Älä missaa tilaisuutta kokea Vår, Porvoon uusi tähtiravintola. Varaa pöytäsi jo tänään ja valmistaudu nauttimaan ruoasta, juomasta ja tunnelmasta, joka ei jätä ketään kylmäksi. Vår odottaa sinua! 😍

Lähteet:

Tämä artikkeli perustuu seuraaviin web-hakutuloksiin:


0 Kommentteja

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *