Vantaan Viertolan kouluampuminen: Opetus jatkuu, tukea tarjolla

Kouluampumista Viertolan koulussa Vantaalla todistaneet lapset ja opettaja pääsevät loppukevääksi uuteen luokkaan. Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo kertoo, että luokkaa, jossa 12-vuotiaan pojan epäillään ampuneen kolmea samalla luokalla ollutta lasta, ei käytetä enää tänä keväänä opetustilana. – Nämä kuudennen luokan oppilaat opiskelevat kevätlukukauden loppuun toisessa tilassa. Kevätlukukausi loppuu 1. kesäkuuta. Oppilaat menevät ensi syksynä seitsemännelle


Kouluampumista Viertolan koulussa Vantaalla todistaneet lapset ja opettajat siirtyvät kevääksi uuteen opetustilaan.

Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo kertoo, että luokka, jossa tapahtuma sattui, ei ole enää kevään aikana käytössä. ”Tämän kevään aikana emme käytä luokkaa opetukseen. Nämä kuudennen luokan oppilaat jatkavat opintojaan toisessa tilassa aina lukuvuoden loppuun, 1. kesäkuuta asti. Syksyllä he siirtyvät yläkouluun eivätkä palaa Viertolan kouluun”, Kalo selventää MTV Uutisille.

Luokka on jo siivottu ja korjattu tapahtuman jäljiltä. ”Kaikki on palautettu ennalleen. Opetustoiminta luokassa jatkuu normaalisti ensi lukuvuonna”, Kalo lisää.

Kriisitukea on tarjolla kaikille tapahtuman vaikutuksista kärsineille. ”Tarjoamme jatkuvaa tukea niin oppilaille kuin henkilökunnallekin, jotka kokevat tarvitsevansa sitä”, toteaa Kalo.

Opetus palannut normaaliksi

Opetus Viertolan koulussa on jatkunut tämän viikon aikana normaalin lukujärjestyksen mukaisesti, ja lisäksi koululla on tarjolla kriisitukea.

Lue myös: Kaksoismurhan yrityksestä epäiltyä kuullaan, myös uhria päästy kuulemaan – ulkopuolinen hälytti poliisin Keimolanmäelle

Kouluväkivallan kitkemiseen on sama keino, jolla Joensuun skiniongelma saatiin kuriin 1990-luvulla: ”Ei toimi etänä”

Poliisin entinen neuvottelija: Kouluampujan ulos puhunut opettaja toimi rohkeasti – näin toimii ”puhejudo”