Vansinnig biljakt i USA: Tjuven flög ut på motorvägen, krockade med polisen och tappade peruk


En dramatisk biljakt ägde rum i USA i helgen. En tjuv som hade stulit en bil försökte fly från polisen på motorvägen, men körde i fel riktning, krockade med flera polisbilar och tappade sin peruk. Se videon här.

Biljakten började i staden San Bernardino i Kalifornien på lördagen. En man hade stulit en vit SUV och försökte köra undan polisen. Han körde dock in på en avfart som ledde till motorvägen I-215, men valde att köra mot trafiken.

Polisen följde efter tjuven, som körde i hög hastighet och väjde för de mötande bilarna. Vid ett tillfälle krockade han med en polisbil, som fick punktering och tappade kontrollen. Tjuven fortsatte sin vansinnesfärd, men snart kom han till en bro, där det inte fanns något utrymme att väja.

Då hände det ofattbara: tjuven körde över räcket och flög ut på motorvägen nedanför. Han landade på taket av en annan bil, som blev totalförstörd. Tjuven klättrade ut ur den kraschade SUV:en och försökte springa iväg, men polisen hann ikapp honom och grep honom.

Under flykten hade tjuven också tappat sin peruk, som låg kvar på motorvägen. Det visade sig att han var skallig och hade använt peruk för att dölja sin identitet. Polisen misstänker att han var påverkad av droger eller alkohol.

Ingen person skadades allvarligt i biljakten, men flera bilar fick stora skador. Tjuven kommer att åtalas för flera brott, bland annat bilstöld, vårdslöshet i trafiken och försök till mord på polis.