Valkeakoskella herättiin yöllä kovaan huutoon: ”Kesti ehkä 10-20 sekuntia” – aamulla metsään saapui poliisi ja ambulanssi

Jari Heikkilä jari.heikkila(at)mtv.fi Tino Vanhanen tino.vanhanen(at)mtv.fi Poliisi epäilee 15-vuotiaan tytön tulleen tapetuksi Pirkanmaan Valkeakoskella. Naapuruston asukas kuvailee MTV Uutisille havahtuneensa yöllä kovaan pitkäkestoiseen huutoon.  Sisä-Suomen poliisi tiedotti lauantaina tutkivansa Valkeakoskella tapahtunutta henkirikosta. Poliisille tehtiin varhain lauantaiaamuna ilmoitus kadonneesta 15-vuotiaasta tytöstä, joka ei ollut palannut yöllä kotiinsa. Tyttö löytyi kuolleena läheisestä metsästä.  15-vuotias tyttö löytyi kuolleena


Jari Heikkilä

jari.heikkila(at)mtv.fi

Tino Vanhanen

tino.vanhanen(at)mtv.fi

Poliisi epäilee 15-vuotiaan tytön tulleen tapetuksi Pirkanmaan Valkeakoskella. Naapuruston asukas kuvailee MTV Uutisille havahtuneensa yöllä kovaan pitkäkestoiseen huutoon. 

Sisä-Suomen poliisi tiedotti lauantaina tutkivansa Valkeakoskella tapahtunutta henkirikosta. Poliisille tehtiin varhain lauantaiaamuna ilmoitus kadonneesta 15-vuotiaasta tytöstä, joka ei ollut palannut yöllä kotiinsa. Tyttö löytyi kuolleena läheisestä metsästä. 

15-vuotias tyttö löytyi kuolleena metsästä – epäily henkirikoksesta, poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin lauantaina, että Naakan ja Laiskan kaupunginosien välisellä alueella on lauantaiaamuna ollut useita poliisipartioita, ja alue on eristetty poliisinauhoin. IS:n mukaan nuoren tytön ruumis löytyi tältä omakoti- ja rivitaloalueelta parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Kyseisellä alueella asuva Vesa Granroth kertoo MTV Uutisille kuulleensa perjantain ja lauantain välisenä yönä kovaa huutoa ulkoa.

– Se kesti ehkä 10-20 sekuntia, Granroth sanoo.

Hän kuvailee aluetta rauhalliseksi ja huutoa hyvin poikkeukselliseksi. Tämän vuoksi hän oli ensin luullut, että kyseessä on jonkin eläimen ääni. 

– Jälkikäteen ajateltuna, taisi se olla ihmisen ääni kuitenkin. Selkeästi jotakuta sattui. 

”Tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta”

Granrothin mukaan huuto kuului noin kello 00.15 perjantain ja lauantain välisenä yönä. Huuto kuului hänen mukaansa metsän suunnalta, jonka poliisi oli aamulla eristänyt. 

– Se huuto tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Sitten tuli taas hiljaista. 

– Jäi mietityttämään, olisiko siinä pitänyt tehdä sitten jotakin. 

Myös osa Granrothin muusta perheestä oli herännyt huutoon. Granroth arvioi, että huuto on kuulunut myös muihin metsää ympäröiviin naapurustoihin. 

Granroth kertoo, että hänellä itselläänkin on 15-vuotias tytär, jonka kanssa uhri oli ollut samassa koulussa.

– Onhan tämä nyt karmea tilanne. 

Tällaisen alueen poliisi eristi Valkeakoskella

Granroth sanoo, että aamulla metsässä oli ambulanssi ja poliisiauto, joiden määrä kasvoi koko ajan. 

– Sitten tulivat nauhat ja poliisikoirat, joista pystyi päättelemään, että tässä on jotakin vakavampaa. 

Lauantaina iltapäivällä poliisin eristämän alueen läheisyyteen oli tuotu muistokynttilöitä.

Poliisi ei tutkinnan turvaamiseksi tiedota asiasta tällä kertaa enempää. Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja Valkeakosken keskustassa, Jyräänmäen ja Naakan alueella perjantain sekä lauantain välisenä yönä noin kello 24–02 liikkuneilta henkilöiltä. Havaintoja voi lähettää osoitteeseen vihjeet.sisa-suomi@poliisi.fi.