Uutiset mvlehti: Perussuomalaiset hylkäsivät maahanmuuton – Biovian rakentaa lääketehdasta Turkuun – Marin haastoi Venäjän Nato-kokouksessa


Mitä tapahtuu Suomessa ja maailmalla? Lue mvlehti:n uutiskooste!

Uutiset ovat tärkeä osa elämäämme. Ne kertovat meille, mitä tapahtuu ympärillämme ja miten se vaikuttaa meihin. Uutiset voivat olla iloisia, surullisia, jännittäviä tai pelottavia. Uutiset voivat myös herättää keskustelua ja mielipiteitä.

Mutta mistä löytää luotettavia ja kiinnostavia uutisia? Ei hätää, mvlehti on täällä auttamassa! Olemme koonneet sinulle uutiskoosteen, jossa kerromme tärkeimmät ja tuoreimmat uutiset Suomesta ja maailmalta. Lue ja ihmettele!

Perussuomalaisten Grönroos jätti hallitusneuvottelut puolueensa lepsujen maahanmuuttolinjausten takia

Perussuomalaisten entinen puoluesihteeri ja Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja Simo Grönroos jätti hallitusneuvottelut kesken, koska hän ei hyväksynyt puolueensa maahanmuuttolinjausta. Hän kertoi asiasta MTV:n Uutisille.

Grönroosin mukaan perussuomalaiset olivat valmiita tekemään liian suuria myönnytyksiä maahanmuuttoasioissa hallitukseen päästäkseen. Hän sanoi, että puolueen linja oli muuttunut liian lepsuksi ja epäselväksi.

Grönroosin mielestä perussuomalaisten olisi pitänyt vaatia tiukempaa maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaa sekä EU:n ulkorajojen vahvistamista. Hän sanoi, että hän ei voinut olla mukana hallituksessa, joka ei aja Suomen etua.

Lähde: Suomenmaa

Biovian suunnittelee lääketehdasta Itäharjulle – lisätilat voisivat johtaa jopa sadan ihmisen rekrytointiin

Turkuun saattaa nousta uusi lääketeollisuuden helmi. Biologisten lääkkeiden sopimuskehitykseen ja -valmistukseen erikoistunut Biovian Oy suunnittelee yhdessä Turun Teknologiakiinteistöjen kanssa Genecity-nimistä lääketehdasta Itäharjulle.

Lääketehdas olisi osa Turun biotekniikan keskittymää, joka on yksi Suomen merkittävimmistä biotekniikan osaamisalueista. Lääketehdas tarjoaisi Biovianille lisää tilaa ja kapasiteettia kasvavalle kysynnälle.

Biovianin toimitusjohtaja Knud Lomborg kertoi Turun Sanomille, että lääketehdas mahdollistaisi jopa sadan uuden työntekijän rekrytoinnin. Hän sanoi, että Biovian on yksi harvoista yrityksistä maailmassa, joka pystyy tuottamaan sekä viruksia että vasta-aineita.

Lähde: Turun Sanomat

PM Sanna Marin: Europe must prevent Russia circumventing sanctions

Suomen pääministeri Sanna Marin vaati Eurooppaa estämään Venäjää kiertämästä pakotteita. Hän puhui Naton ulkoministerien kokouksessa Oslossa.

Marin sanoi, että Venäjä on yrittänyt kiertää pakotteita muun muassa kaasuputkihankkeilla ja sotilaallisella läsnäololla Valko-Venäjällä. Hän sanoi, että Euroopan on oltava yhtenäinen ja vahva Venäjän suhteen.

Marin sanoi, että Suomi tukee Naton roolia Euroopan turvallisuuden takaajana. Hän sanoi, että Suomi on sitoutunut tiiviiseen yhteistyöhön Naton kanssa ja osallistuu Naton harjoituksiin ja operaatioihin.

Lähde: Yle Uutiset

Lopuksi

Tämä oli mvlehti:n uutiskooste. Toivomme, että sait uutta tietoa ja näkökulmaa maailman tapahtumiin. Jos pidit artikkelista, jaa se somessa ja kerro mielipiteesi kommenteissa. Kiitos, että luit mvlehti:n uutisia! 🙏

Mitä mieltä olet uutisista? Oletko samaa mieltä perussuomalaisten Grönroosin kanssa maahanmuutosta? Uskotko, että Biovianin lääketehdas tuo lisää työpaikkoja Turkuun? Onko Suomen linja Venäjää kohtaan riittävän tiukka? Kerro meille, mitä ajattelet! 😊