USA och kronprins i samtal om tvåstatslösning

Foto: Doug Mills/AP/TT USA:s nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan har träffat Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman i saudiska Dhahran. På dagordningen stod en halvfärdig version av överenskommelser mellan USA och Saudiarabien, bland annat om hur man kan finna ”en trovärdig väg framåt för en tvåstatslösning i Palestinafrågan”, uppger statlig saudisk media. Avtalet anses vara en viktig


Foto: Doug Mills/AP/TT

USA:s nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan har träffat Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman i saudiska Dhahran.

På dagordningen stod en halvfärdig version av överenskommelser mellan USA och Saudiarabien, bland annat om hur man kan finna ”en trovärdig väg framåt för en tvåstatslösning i Palestinafrågan”, uppger statlig saudisk media.

Avtalet anses vara en viktig del i USA:s försök att få Saudiarabien att erkänna staten Israel för första gången, något som försvåras av kriget i Gaza. I utbyte ska Saudiarabien få ett starkare säkerhetssamarbete med USA. Från saudiskt håll förhandlar man också om att få hjälp att utveckla vad som beskrivs som ett civilt atomprogram.

Under söndagen väntas Sullivan resa vidare till Israel för samtal.