Ulvilasta kaapatut lapset poliisin hallussa

Ulvilan lapsikaappauksesta epäillyt henkilöt ja alaikäiset lapset on tavoitettu ulkomailta, tiedottaa Lounais-Suomen poliisi. Henkilöt ovat paikallisen poliisiviranomaisen hallussa. Ulkomailta tavoitettuja henkilöitä epäillään lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta. Epäillyt ovat olleet vangittuina poissaolevana 4. heinäkuuta lähtien. Esitutkinnan alkuvaiheessa epäillyistä kaappaajista tehtiin syyttäjän antama eurooppalainen pidätysmääräys. Lisäksi epäillyistä ja lapsista laitettiin voimaan kansainväliset etsintäkuulutukset. Henkilöt löytyivät kansainvälisen poliisiyhteistyön


Ulvilan lapsikaappauksesta epäillyt henkilöt ja alaikäiset lapset on tavoitettu ulkomailta, tiedottaa Lounais-Suomen poliisi. Henkilöt ovat paikallisen poliisiviranomaisen hallussa.

Ulkomailta tavoitettuja henkilöitä epäillään lapsikaappauksesta ja törkeästä vapaudenriistosta. Epäillyt ovat olleet vangittuina poissaolevana 4. heinäkuuta lähtien.

Esitutkinnan alkuvaiheessa epäillyistä kaappaajista tehtiin syyttäjän antama eurooppalainen pidätysmääräys. Lisäksi epäillyistä ja lapsista laitettiin voimaan kansainväliset etsintäkuulutukset.

Henkilöt löytyivät kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla.

Lue myös

Nyt puhuvat Ulvilan epäillyt lapsikaappaajat – Taustalla erikoinen uskonlahko

Lapset vietiin ulkomaille

Epäilty lapsikaappaus tapahtui 1. heinäkuuta Ulvilassa, minkä jälkeen lapset vietiin Suomesta ulkomaille. Henkilöt ovat tällä hetkellä turvassa ja eurooppalaisen valtion poliisiviranomaisen hallussa.

Poliisi ei esitutkintaa vaarantamatta voi tässä vaiheessa kertoa, mistä maasta henkilöt tavoitettiin. Poliisi ei voi myöskään avata muitakaan löytymiseen tai kiinniottoon liittyviä yksityiskohtia.

Lounais-Suomen poliisi jatkaa asian esitutkintaa ja tiedottaa asiasta lisää, kun se on tutkinnallisesti mahdollista.