Ukrainan tuki sementoitava puolustusmenoihin

Suomen antaman puolustusmateriaalituen, humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön sekä EU:n yhteismekanismien ja Suomessa tapahtuvan ukrainalaisten pakolaisten vastaanottokulut ovat yhteispottina liki 3 miljardia euroa. Tulevina vuosina tämä paketti on sementoitava Suomen puolustusmenoihin, koska Ukrainan tukemisessa on kyse juurikin Venäjän terrorististen sodankäynnin laajentumisen ehkäisylle maamme rajojen läheisyydessä ja eurooppalaisten arvojen säilymiselle. Suomen tulee myös avata kilpailutus Ukrainaan toimitettavasta


Suomen antaman puolustusmateriaalituen, humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön sekä EU:n yhteismekanismien ja Suomessa tapahtuvan ukrainalaisten pakolaisten vastaanottokulut ovat yhteispottina liki 3 miljardia euroa. Tulevina vuosina tämä paketti on sementoitava Suomen puolustusmenoihin, koska Ukrainan tukemisessa on kyse juurikin Venäjän terrorististen sodankäynnin laajentumisen ehkäisylle maamme rajojen läheisyydessä ja eurooppalaisten arvojen säilymiselle. Suomen tulee myös avata kilpailutus Ukrainaan toimitettavasta materiaaliavusta ja tehtävä kaupat sellaisen valtion kanssa, joka sallii aseidensa viennin Ukrainaan.
Itäeurooppalainen kumppanimme Ukraina on pinteessä alati vähenevien resurssin ahdingossa ja juuri siksi Suomen on otettava määrätietoisia askelia siihen suuntaan, että taistelukuntoiset ukrainalaiset miehet ohjataan palaamaan ja tarvittaessa palautetaan kantamaan vastuu omasta maastaan.