Två döda efter krock mellan buss och personbil i Enånger

Olyckan inträffade på länsväg 583 strax söder om Enånger vid 20.30-tiden på torsdagen. Räddningstjänsten ryckte ut såväl från Hudiksvall som från Söderhamn. Förhör med vittnen Totalt sju personer var inblandade i olyckan. Fyra av dem i bilen, tre i bussen. Dödsolyckan i Enånger – Vi har fyra kritiskt skadade och har haft folk fastklämda i


Olyckan inträffade på länsväg 583 strax söder om Enånger vid 20.30-tiden på torsdagen. Räddningstjänsten ryckte ut såväl från Hudiksvall som från Söderhamn.

Förhör med vittnen

Totalt sju personer var inblandade i olyckan. Fyra av dem i bilen, tre i bussen.

Dödsolyckan i Enånger

– Vi har fyra kritiskt skadade och har haft folk fastklämda i bil, säger Pär Mossnelid vid räddningstjänsten till TT under torsdagskvällen.

På fredagsförmiddagen kunde polisen berätta att arbetet fortsätter med olyckan samt att förhör kommer hållas med eventuella vittnen till olyckan.

– Vi kommer även hålla förhör med de personer som var inblandade i olyckan så fort som det är möjligt, säger Pelle Vamstad, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Polisen har beslagtagit bussen och personbilen som var inblandad i olyckan för att göra en teknisk undersökning.

Två döda – brott utreds

Samtliga inblandade personer fördes till olika sjukhus för vård, enligt polisen. På fredagsmorgonen meddelar polisen att två kvinnor i 30- respektive 20-årsåldern har avlidit av sina skador. Enligt TT färdades kvinnorna i personbilen. Anhöriga är underrättade.

Ytterligare två personer, en äldre man och en kvinna, ska vårdas för livshotande skador, även de ska vara hemmahörande i Sundsvall. Övriga skadade ska inte ha livshotade skador, enligt Hudiksvalls Tidning.

Händelsen utreds av polisen som grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppskada. Men i nuläget är ingen misstänkt för olyckan. Båda fordonen har tagits i beslag och det kommer göras en teknisk undersökning av dem.

– Vem dessa misstankar riktas mot kommer vi inte kommentera i detta läge, säger Ola Österling vid polisens ledningscentral till SVT Nyheter Gävleborg.