Två begärs häktade i stora insiderhärvan

På torsdagen uppgav Ekobrottsmyndigheten, EBM, att myndigheten har nystat upp en ny stor misstänkt insiderhärva. Totalt 16 personer har frihetsberövats i vad som påminner om den stora Ica-härvan där Stockholms tingsrätt i slutet av 2023 dömde 16 av 18 åtalade för insiderbrott. Enligt Di:s uppgifter handlar härvan om aktieaffärer i samband med budstriden om det


På torsdagen uppgav Ekobrottsmyndigheten, EBM, att myndigheten har nystat upp en ny stor misstänkt insiderhärva. Totalt 16 personer har frihetsberövats i vad som påminner om den stora Ica-härvan där Stockholms tingsrätt i slutet av 2023 dömde 16 av 18 åtalade för insiderbrott.

Enligt Di:s uppgifter handlar härvan om aktieaffärer i samband med budstriden om det då First North-listade affärsnätverksbolaget Pagero Group, där det första budet – med en budpremie på 70 procent – offentliggjordes den 13 december 2023. Under januari 2024 gav sig ytterligare två budgivare in i striden, från vilken Thomson Reuters till slut gick segrande. 

Åklagaren begärde på fredagen att två av de misstänkta ska häktas. Det handlar om två män boende i Småland respektive Västa Götaland som misstänks för grova insiderbrott. För den ena av dem uppges den misstänkta brottsperioden vara några dagar i början av december 2023, medan den andra misstänks för brott begångna från september till och med december 2023.