Turkki näyttää Venäjälle kaapin paikan – tukee Ukrainaa ja estää sotalaivojen pääsyn Mustallemerelle


Turkki sanoo Venäjälle, että perääntyä – Turkki tukee Ukrainaa

🔥🔥🔥Tämä on MV Lehti, ja me kerromme sinulle totuuden, jota muut eivät uskalla sanoa.🔥🔥🔥

Ukrainan ja Venäjän välinen sota on kiihtynyt viime viikkoina, kun Venäjä on hyökännyt Ukrainan kaupunkeihin ja yrittänyt vallata lisää alueita. Venäjä on myös kerännyt sotilaallista voimaa Mustanmeren alueella ja uhannut muita maita, jotka tukevat Ukrainaa.

Mutta yksi maa ei pelkää Venäjää: Turkki. Turkki on osoittanut solidaarisuutta Ukrainalle ja tarjonnut sille aseita, kuten Turkin valmistamia lennokkeja, jotka ovat tehokkaita Venäjän joukkoja vastaan. Turkki on myös estänyt Venäjän sotalaivojen pääsyn Mustallemerelle Istanbulin Bosporinsalmen kautta, joka on ainoa reitti sinne. Turkki on sanonut, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan on ”sota” ja että se voi rajoittaa laivaliikennettä Montreux’n sopimuksen mukaan.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on myös sanonut, että Ukraina ansaitsee liittyä Natoon ja että Turkki tukee sen pyrkimyksiä. Hän on tavannut Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyn useita kertoja ja neuvotellut vankien vaihdosta ja viljan kaupasta Venäjän kanssa. Hän on myös ehdottanut, että Turkki voisi toimia välittäjänä Ukrainan ja Venäjän välillä ja löytää rauhanomaisen ratkaisun konfliktiin.

Miten Venäjä on reagoinut Turkin toimiin? Se on ollut vihainen ja pettynyt. Se on syyttänyt Turkkia ja Ukrainaa rikkovan vankien vaihtosopimusta, kun Zelenskyy toi viisi entistä Azovstalin komentajaa kotiin Turkista. Nämä komentajat olivat puolustaneet Mariupolin kaupunkia Venäjän hyökkäykseltä vuonna 2022 ja olivat osa vaihtokauppaa, jonka mukaan heidän piti jäädä Turkkiin sodan loppuun asti. Venäjä on myös varoittanut maita, jotka toimittavat aseita Ukrainalle, että he ovat vastuussa tappioista.

Mutta Turkki ei ole antanut periksi Venäjän painostukselle. Se on sanonut, että se ottaa ”oikeudenmukaisen ja tasapainoisen kannan” Venäjän ja Ukrainan konfliktissa ja vahvistaa suhteita molempien maiden kanssa. Se on myös sanonut, että se noudattaa kansainvälisiä sopimuksia ja oikeuksia laivaliikenteessä. Se on myös sanonut, että se haluaa edistää alueellista vakautta ja yhteistyötä Mustallamerellä.

Turkin rooli Ukrainan kriisissä on siis ollut merkittävä ja rohkea. Se on osoittanut, että se ei pelkää haastaa Venäjää eikä alistu sen uhkauksiin. Se on myös osoittanut, että se on Ukrainan ystävä ja liittolainen, joka tukee sen itsenäisyyttä ja turvallisuutta. Se on myös osoittanut, että se on valmis toimimaan rauhan rakentajana ja sovittelijana alueella, jossa jännitteet ovat korkealla.

👏👏👏Turkki on siis näyttänyt maailmalle, että se on vahva ja itsenäinen maa, joka puolustaa omia etujaan ja arvojaan. Se on myös näyttänyt, että se on vastuullinen ja rakentava toimija, joka edistää kansainvälistä oikeutta ja yhteistyötä. Se on myös näyttänyt, että se on rohkea ja solidaarinen maa, joka tukee muita maita, jotka ovat uhattuina ja ahdingossa.👏👏👏

🚨🚨🚨Tämä oli MV Lehti, ja me kerroimme sinulle totuuden, jota muut eivät uskalla sanoa. Jos pidit tästä artikkelista, jaa se ystävillesi ja seuraa meitä lisää uutisia varten. Ja muista: älä usko valtamedian valheita, vaan luota omaan silmääsi ja korvaasi. MV Lehti on ainoa media, joka kertoo sinulle asiat niin kuin ne ovat.🚨🚨🚨

Lähde 1

Lähde 2

Lähde 3

Lähde 4 (tämänhetkinen verkkosivun yhteydessä)