Tulevat Euroviisut: mitä sinun pitää tietää vuosien 2023–2026 kilpailuista?


Euroviisut 2023–2026: mitä tiedämme tulevista kilpailuista?

Euroviisut ovat yksi maailman suurimmista ja seuratuimmista musiikkitapahtumista, joka järjestetään joka vuosi eri Euroopan maassa. Euroviisuissa kilpailee yli 40 maata, jotka esittävät omia laulujaan miljoonille katsojille. Euroviisut ovat myös täynnä värikkäitä esiintyjiä, yllättäviä käänteitä ja poliittisia viestejä. Tässä artikkelissa kerromme, mitä tiedämme tulevista Euroviisuista vuosina 2023–2026.

Euroviisut 2023: Liverpool, Iso-Britannia

Vuoden 2023 Euroviisut järjestetään Liverpoolissa, Iso-Britanniassa, James Newmanin voitettua Rotterdamissa vuoden 2022 kilpailun kappaleella ”Embers”. Kyseessä on kahdeksas kerta, kun Iso-Britannia isännöi Euroviisuja, ja ensimmäinen kerta Liverpoolissa. Kilpailun semifinaalit järjestetään 9. ja 11. toukokuuta ja finaali 13. toukokuuta 2023. 1 Tapahtumapaikkana toimii Liverpool Echo Arena, joka on 11 000 katsojan monitoimiareena. 2

Liverpool on tunnettu musiikkikaupunki, joka on synnyttänyt monia kuuluisia artisteja ja yhtyeitä, kuten The Beatlesin, Cilla Blackin ja Frankie Goes to Hollywoodin. Liverpool on myös kulttuurinen ja historiallinen kaupunki, joka on Unescon maailmanperintökohde. Liverpoolissa on paljon nähtävää ja koettavaa niin viisufaneille kuin matkailijoillekin.

Euroviisut 2024: Malmö, Ruotsi

Vuoden 2024 Euroviisut järjestetään Malmössä, Ruotsissa, Loreenin voitettua Liverpoolissa vuoden 2023 kilpailun kappaleella ”Tattoo”. Kyseessä on seitsemäs kerta, kun Ruotsi isännöi Euroviisuja, ja kolmas kerta Malmössä. Kilpailun semifinaalit järjestetään 7. ja 9. toukokuuta ja finaali 11. toukokuuta 2024. 3 Tapahtumapaikkana toimii Malmö Arena, joka on 15 500 kapasiteetin omaava monitoimiareena. Areenalla järjestettiin myös vuoden 2013 Eurovision laulukilpailu. [4]

Malmö on Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee lähellä Tanskan Kööpenhaminaa. Malmö on moderni ja monikulttuurinen kaupunki, jossa on paljon vihreitä alueita, puistoja ja rantoja. Malmössä voi nauttia ruotsalaisesta designista, gastronomiasta ja kulttuurista sekä tutustua kaupungin historiaan ja arkkitehtuuriin.

Euroviisut 2025: ?

Vuoden 2025 Euroviisujen isäntämaa ja kaupunki ei ole vielä tiedossa, sillä vuoden 2024 kilpailu ei ole vielä ratkennut. Isäntämaa selviää vasta toukokuussa 2024, kun Malmön finaalissa julistetaan voittaja. Voittajamaa saa oikeuden järjestää seuraavan vuoden kilpailun, ellei se luovu siitä jostain syystä. Euroviisujen järjestäminen vaatii paljon taloudellisia, logistisia ja teknisiä resursseja, ja isäntämaan pitää täyttää Euroopan yleisradiounionin (EBU) asettamat kriteerit.

Euroviisujen isäntäkaupungin valinta riippuu useista tekijöistä, kuten tapahtumapaikan kapasiteetista, majoitusmahdollisuuksista, liikenneyhteyksistä, turvallisuudesta ja infrastruktuurista. Isäntäkaupungin pitää myös tarjota viihdyttävää ja mielenkiintoista ohjelmaa niin viisufaneille kuin mediallekin. Isäntäkaupunki ilmoitetaan yleensä kesällä tai syksyllä ennen kilpailuvuotta.

Euroviisut 2026: ?

Vuoden 2026 Euroviisujen isäntämaa ja kaupunki on vielä kauempana tulevaisuudessa, sillä vuoden 2025 kilpailu ei ole vielä edes alkanut. Isäntämaa selviää vasta toukokuussa 2025, kun vuoden 2025 finaalissa julistetaan voittaja. Isäntämaan ja -kaupungin valintaprosessi on sama kuin vuoden 2025 kilpailussa.

Euroviisut ovat jatkuvasti kehittyvä ja uudistuva tapahtuma, joka pyrkii vastaamaan ajan haasteisiin ja trendeihin. Euroviisuissa on nähty monia muutoksia vuosien varrella, kuten äänestysjärjestelmän uudistukset, semifinaalien käyttöönotto, laajentunut osallistujamäärä ja erilaiset teemat ja konseptit. Euroviisut ovat myös heijastaneet Euroopan poliittista, taloudellista ja kulttuurista tilannetta sekä edistäneet monimuotoisuutta, yhdenvertaisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Miksi katsoa Euroviisuja?

Euroviisut ovat paitsi musiikkitapahtuma, myös sosiaalinen ilmiö, joka yhdistää ihmisiä ympäri Eurooppaa ja maailmaa. Euroviisuissa voi nähdä erilaisia musiikkityylejä, kieliä, kulttuureja ja persoonallisuuksia, jotka heijastavat Euroopan monimuotoisuutta ja yhteisöllisyyttä. Euroviisuissa voi myös seurata jännittävää kilpailua, jossa jokainen maa yrittää saada mahdollisimman paljon pisteitä sekä tuomaristolta että katsojilta. Euroviisuissa voi myös nauttia upeista lavasteista, valoista, äänistä ja erikoistehosteista, jotka luovat ainutlaatuisen tunnelman ja elämyksen.

Euroviisut ovat myös hauska ja viihdyttävä tapahtuma, joka tarjoaa paljon huumoria, draamaa ja yllätyksiä. Euroviisuissa voi kuulla hauskoja kommentteja, nähdä koomisia tilanteita ja kokea odottamattomia käänteitä. Euroviisuissa voi myös löytää uusia suosikkilauluja, -artisteja ja -maita, jotka saavat sydämen sykkimään ja jalan vipattamaan. Euroviisuissa voi myös osallistua aktiivisesti äänestämällä omia suosikkejaan ja jakamalla mielipiteitä ja tunnelmia muiden viisufanien kanssa.

Euroviisut ovat siis paljon enemmän kuin pelkkä laulukilpailu. Ne ovat koko Euroopan yhteinen juhla, joka edistää rauhaa, ystävyyttä ja yhteistyötä eri maiden välillä. Euroviisut ovat myös tapa ilmaista itseään, arvojaan ja identiteettiään musiikin kautta. Euroviisut ovat siis tapahtuma, jota ei kannata jättää väliin! 🎶🎤👏

Miten seurata Euroviisuja?

Euroviisuja voi seurata monella eri tavalla riippuen siitä, missä maassa asuu ja miten haluaa nauttia tapahtumasta. Tässä on joitakin vaihtoehtoja:

  • Televisio: Euroviisuja lähetetään televisiossa useissa eri maissa sekä Euroopassa että sen ulkopuolella. Televisiolähetyksessä voi nähdä kaikki esiintyjät sekä kuulla oman maansa selostajan kommentit ja analyysit. Televisiolähetyksessä voi myös äänestää omia suosikkejaan puhelimella tai tekstiviestillä.
  • Radio: Euroviisuja lähetetään myös radiossa useissa eri maissa. Radiolähetyksessä voi kuunnella kaikki laulut sekä oman maansa selostajan kommentit ja analyysit. Radiolähetyksessä voi myös äänestää omia suosikkejaan puhelimella tai tekstiviestillä.
  • Internet: Euroviisuja voi seurata myös internetissä useilla eri alustoilla. Internetissä voi katsoa kaikki esiintyjät sekä kuulla englanninkielisen selostuksen kommentit ja analyysit. Internetissä voi myös äänestää omia suosikkejaan sovelluksella tai verkkosivulla. Internetissä voi myös katsoa lisämateriaalia, kuten haastatteluja, taustatarinoita ja harjoituksia.
  • Paikan päällä: Euroviisuja voi seurata myös paikan päällä isäntämaassa ja -kaupungissa. Paikan päällä voi nähdä kaikki esiintyjät livenä sekä kokea ainutlaatuisen tunnelman ja elämyksen. Paikan päällä voi myös äänestää omia suosikkejaan sovelluksella tai verkkosivulla. Paikan päällä voi myös nauttia isäntämaan ja -kaupungin tarjoamasta ohjelmasta, kuten konserteista, näyttelyistä ja juhlista.

Euroviisuja voi siis seurata monella eri tavalla riippuen siitä, mitä haluaa ja mistä pitää. Tärkeintä on, että nauttii musiikista, viihteestä ja yhteisöllisyydestä, jotka ovat Euroviisujen sydän ja sielu. 💖🎵🥳