Topi Raitanen juoksi huippukengillä – näin hän kommentoi suoritustaan


Topi Raitanen juoksi huippukengillä – näin hän kommentoi suoritustaan

Estejuoksija Topi Raitanen sai käyttöönsä erikoisvalmisteiset piikkikengät, joita ei ole tarjolla kenellekään muulle. Hän kertoi Yle Urheilulle, että kyseessä on Nike:n huippumalli, joka on tehty vain valituille mestareille.

Raitanen juoksi keskiviikkona Joensuun gp-kisassa 3 000 metrin esteet ajalla 8.27,75, joka on hänen kauden toiseksi paras tuloksensa. Hän oli tyytyväinen kenkiinsä, mutta ei vielä omaan kuntoonsa.

”Nämä ovat ihan huippukengät. Ne ovat kevyet ja hyvin rullaavat. Ne antavat hyvän tuen jalkaan ja tuntuman alustaan”, Raitanen sanoi. ”Mutta en ole vielä siinä kunnossa, että voisin hyödyntää niitä täysillä. Minulla on vielä tekemistä vauhdin ja kestävyyden kanssa.”

Raitanen on hallitseva Euroopan mestari 3 000 metrin esteissä, mutta hän ei ole vielä varmistanut paikkaansa syksyn MM-kisoihin. Hän aikoo juosta vielä Puolassa ja Sveitsissä ennen kisarajan umpeutumista.

”Tavoitteeni on juosta alle 8.15, joka on MM-tulosraja. Uskon, että se on mahdollista, kun saan lisää kovia kilpailuja alle. Olen optimistinen ja luottavainen, että pääsen MM-kisoihin”, Raitanen sanoi.

Lähde: Yle.fi