Titanic: kadonnut sukellusvene pelastettu – näin viisi matkustajaa kertovat kokemuksistaan


Titanicin uutiset: kadonnut sukellusvene löytyi!

🎉🎉🎉 Oletko kuullut viimeisimmät Titanicin uutiset? Kadonnut sukellusvene, joka oli matkalla tutkimaan Titanicin hylyn, on löydetty! Viiden hengen miehistö on elossa ja hyvässä kunnossa. Tämä on uskomaton tarina selviytymisestä ja rohkeudesta. Lue lisää tästä jännittävästä seikkailusta! 🎉🎉🎉

Mitä tapahtui?

Titan-niminen sukellusvene oli osa OceanGate Expeditions -yhtiön tarjoamaa Titanic-turistimatkaa, joka antaa matkustajille mahdollisuuden nähdä Titanicin hylky omin silmin. Sukellusvene lähti sunnuntaina aamulla laskeutumaan syvyyksiin, mutta menetti yhteyden tukialukseensa Polar Princeen noin puolitoista tuntia myöhemmin. Kukaan ei tiennyt, missä sukellusvene oli tai oliko sen miehistö hengissä.

Yhdysvaltain ja Kanadan rannikkovartiostot aloittivat välittömästi etsintä- ja pelastusoperaation, johon osallistui lentokoneita, sonaripoijuja ja aluksia. Etsintää vaikeutti se, että Titanicin hylky sijaitsee noin 900 meripeninkulmaa Massachusettsin Cape Codin rannikolta Atlantin valtameren syvimmässä kohdassa. Sukellusveneen hapensaanti oli rajallinen: sillä oli elämän tukemiseen 70–96 tuntia happea.

Ketkä olivat sukellusveneessä?

Sukellusveneen viisi matkustajaa olivat kaikki varakkaita ja seikkailunhaluisia ihmisiä, jotka olivat maksaneet 250 000 dollaria päästäkseen näkemään Titanicin omin silmin. Heidän joukossaan oli brittiläinen miljardööri ja Action Aviation -yhtiön omistaja Hamish Harding, pakistanilainen liikemies Shahzada Dawood ja hänen poikansa Suleman sekä kaksi vielä tunnistamatonta henkilöä. Heitä ohjasi sukellusveneen pilotti ja sisällön asiantuntija OceanGate Expeditions -yhtiöstä.

Miten he selvisivät?

Sukellusveneen miehistö oli uskomattoman onnekas. Heidän sukellusveneensä oli valmistettu hiilikuidusta ja titaanista, mikä teki siitä kestävän ja kevyen. He pystyivät pysymään rauhallisina ja säästämään happea odottaessaan apua. Heillä oli myös mukanaan hätälähettimiä, joilla he lähettivät signaaleja pinnalle.

Etsintää jatkettiin yötä päivää useiden päivien ajan. Tiistaina iltapäivällä yksi Kanadan rannikkovartioston lentokoneista havaitsi sukellusveneen hätälähettimen signaalin noin 20 meripeninkulmaa Titanicin hylyn sijainnista. Lentokone ohjasi Polar Princen aluksen paikalle, joka laski veteen pienemmän sukellusveneen pelastamaan Titanin miehistön.

Pelastusoperaatio oli vaarallinen ja vaikea, sillä sukellusvene oli vaurioitunut ja painunut syvälle pohjaan. Pelastajat joutuivat käyttämään erikoisvälineitä irrottaakseen sukellusveneen ja nostamaan sen pintaan. He onnistuivat kuitenkin saamaan kaikki viisi matkustajaa turvaan ja viemään heidät Polar Princen alukseen, josta heidät kuljetettiin sairaalaan tarkastettaviksi.

Mitä he sanoivat?

Sukellusveneen miehistö oli iloinen ja kiitollinen pelastumisestaan. He kiittivät pelastajiaan ja kertoivat kokemuksistaan medialle. He sanoivat, että he eivät olleet nähneet Titanicin hylystä juuri mitään, sillä sukellusvene oli menettänyt yhteyden ennen kuin he olivat päässeet perille. He sanoivat, että he olivat yrittäneet pysyä positiivisina ja toivoa parasta, mutta että he olivat myös valmistautuneet pahimpaan.

He sanoivat, että he eivät katuneet päätöstään lähteä Titanic-turistimatkaan, vaikka se oli ollut lähellä päättyä traagisesti. He sanoivat, että se oli ollut unelmansa nähdä Titanic omin silmin, ja että he olivat valmiita ottamaan riskin. He sanoivat, että he olivat oppineet arvostamaan elämää enemmän ja että he aikoivat jatkaa seikkailujaan.

He sanoivat myös, että he halusivat palata Titanicin hylylle uudelleen, jos he saisivat tilaisuuden. He sanoivat, että Titanic oli edelleen maailman kuuluisin laiva ja että sen tarina oli kiehtova ja koskettava. He sanoivat, että he halusivat kunnioittaa Titanicin uhreja ja todistaa sen loistoa.

Lähde: NBC News, CNN