Tise fortsetter å tape penger

Tise fortsetter å tape penger Gjenbruksappen økte inntektene og reduserte underskuddet, men tapte fortsatt over 50 millioner kroner i fjor. Gjenbruksappen Tise gikk med underskudd i fjor. Foto: Selma Haaland / Tise Kristian Aaser Publisert: Publisert: For mindre enn 10 minutter siden Kopier lenke Kopier lenke Del på Facebook Del på Facebook Del med e-post


Tise fortsetter å tape penger

Gjenbruksappen økte inntektene og reduserte underskuddet, men tapte fortsatt over 50 millioner kroner i fjor.

Publisert: Publisert:

Tise, plattformen for kjøp og salg av brukte klær, har gått med kraftig underskudd de siste årene.

Selv om salgsinntektene økte med 70 prosent i fjor, går selskapet igjen på et underskudd for 2023, viser selskapets årsregnskap.

Men mens Tise i 2022 tapte 80,4 millioner kroner, er fasiten for fjoråret et forbedret resultat før skatt til minus 51,7 millioner kroner.

Salgsinntektene økte fra 74,3 millioner til 124,6 millioner i 2023.

– Vi har flere ulike forretningsmodeller som vi jobber med, og vi ser fra inntektsveksten vår de siste årene at de fungerer godt, sier Tise-sjef Eirik Rime til E24.

Frøyland Rime etablerte Tise sammen med kameraten Axel Franck Næss i 2014. Jenny Skavland er med som medier i Tise.

Les på E24+

Dette er boliglånsrenten du bør ha

Økte kostnader

Tise er en plattform hvor man kan kjøpe og selge brukte klær, sko og andre gjenstander. Som på andre sosiale medier kan man følge andre profiler, chatte og like annonser.

Selskapet fortsatte å investere i 2023 for å oppnå vekst.

De samlede driftskostnadene til Tise økte fra 155,9 millioner til 185 millioner i 2023. Det er varekostnadene som økte mest, med nesten 70 millioner kroner.

– Det er et bevisst valg å investere i både produkt og vekst for å kunne bygge videre på den plattformen vi har, slik at vi kan gjøre det enklere for folk å velge gjenbruk. Samtidig vurderer vi nøye det optimale nivået på vekst-investering opp mot lønnsomhet, sier Rime.

Nordisk satsing

Tise har 3,5 millioner brukere i Norden, og tidligere i vår lanserte selskapet muligheten for handel mellom Sverige, Danmark og Finland.

– Dette er en utrolig spennende lansering som er med på å etablere oss som en nordisk aktør på gjenbruksmarkedet. Tise tar et stort skritt mot en nordisk utvidelse nå som brukere i disse landene kan handle med nesten én million nye brukere og hente enda mer inspirasjon fra hele Norden, sier Rime.

Siden Norge ikke er del av EU og derfor bundet av andre regler, er foreløpig ikke Norge en del av handelen.