Tekoäly loi uskomattomia Iron Maiden -levynkansia – katso kuvat ja lue fanien reaktiot


Iron Maiden on yksi maailman tunnetuimmista ja menestyneimmistä heavy metal -yhtyeistä, jonka levynkannet ovat yhtä legendaarisia kuin musiikki. Bändin maskotti Eddie on esiintynyt monissa eri rooleissa ja tilanteissa eri albumeilla. Nyt tekoäly on ottanut haasteen vastaan ja luonut omia versioitaan Iron Maidenin levynkansista.

Facebook-käyttäjä George Lerma jakoi Cursed AI -ryhmässä seitsemän kuvaa, jotka tekoäly oli tuottanut Iron Maidenin sanoituksia analysoimalla. Kuvissa Eddie nähdään muun muassa hämähäkkimäisenä olentona, sotilaana ja avaruusoliona. Kuvien tekstit ovat myös tekoälyn keksimiä ja vaihtelevat loogisuudeltaan.

Fanit ovat ottaneet tekoälyn luomukset innostuneesti vastaan ja kommentoineet niitä huumorilla. Monet ovat vertailleet kuvia Iron Maidenin vuoden 2003 albumiin Dance of Death, jonka kantta on pidetty yhtenä bändin huonoimmista. ”Joka tapauksessa parempi kuin Dance of Death”, kirjoittaa yksi kommentoija. ”Kaikki ovat parempia kuin Dance of Death”, säestää toinen.

Iron Maiden julkaisi elokuussa uuden albumin Senjutsu, joka on saanut hyvän vastaanoton sekä kriitikoilta että faneilta. Yhtye on parhaillaan Pohjois-Amerikan-kiertueella, joka jatkuu ensi vuonna Eurooppaan.