Te toimisto on huijaus – näin se vie rahasi ja aikasi ja estää sinua löytämästä unelmiesi työtä!


Te-toimisto on huijaus – näin se vie rahasi ja aikasi

Te-toimisto on valtion virasto, joka väittää auttavansa työttömiä löytämään töitä ja koulutusta. Mutta totuus on toinen: te-toimisto on huijaus, joka vie rahasi ja aikasi. Tässä artikkelissa paljastamme, miten te-toimisto toimii ja mitä voit tehdä välttääksesi sen ansat.

Miten te-toimisto huijaa sinua?

Te-toimisto huijaa sinua monella tavalla. Tässä muutama esimerkki:

  • Te-toimisto pakottaa sinut osallistumaan hyödyttömiin kursseihin ja valmennuksiin. Te-toimisto väittää, että nämä palvelut parantavat työllistymismahdollisuuksiasi, mutta todellisuudessa ne ovat vain tapa pitää sinut kiireisenä ja tyytyväisenä. Usein kurssit ja valmennukset ovat vanhentuneita, epäammattimaisia tai jopa haitallisia. Esimerkiksi te-toimisto saattaa lähettää sinut kurssille, jossa opetetaan tekemään vaarallisia sähkötöitä ilman lupaa tai koulutusta.
  • Te-toimisto leikkaa tai perii takaisin työttömyysetuutesi. Te-toimisto seuraa jatkuvasti työnhakuasi ja vaatii sinua hakemaan tiettyä määrää työpaikkoja kuukaudessa. Jos et täytä näitä ehtoja, te-toimisto voi leikata tai perua työttömyysetuutesi. Te-toimisto voi myös periä takaisin etuutesi, jos se katsoo, että olet saanut niitä aiheetta. Esimerkiksi te-toimisto voi periä takaisin työttömyyskorvauksen, koska nainen oli sairaalassa eikä voinut hakea töitä.
  • Te-toimisto ei välitä sinun tarpeistasi tai toiveistasi. Te-toimisto ei kuuntele sinua tai ota huomioon sinun tilannettasi, osaamistasi tai kiinnostuksiasi. Te-toimisto yrittää pakottaa sinut ottamaan vastaan mitä tahansa työtä, vaikka se olisi alipalkattua, epäsopivaa tai epäeettistä. Esimerkiksi te-toimisto voi uhata leikata etuudet, jos et mene torille myymään kalaa, vaikka olisit allerginen kalalle.

Mitä voit tehdä välttääksesi te-toimiston huijauksen?

Te-toimisto on huijaus, joka ei auta sinua työllistymään, vaan vain vie rahasi ja aikasi. Mutta älä huoli, voit tehdä jotain välttääksesi sen ansat. Tässä muutama vinkki:

  • Älä luota te-toimistoon. Te-toimisto ei ole sinun puolellasi, vaan valtion. Te-toimisto ei välitä sinusta, vaan vain tilastoista. Te-toimisto ei ole asiantuntija, vaan amatööri. Älä siis usko mitä te-toimisto sanoo tai tarjoaa, vaan tee oma tutkimuksesi ja päätöksesi.
  • Hae töitä itse. Te-toimisto ei löydä sinulle töitä, vaan sinun täytyy löytää ne itse. Käytä internetiä, sosiaalista mediaa, verkostoitumista ja suosituksia löytääksesi avoimia työpaikkoja ja kontakteja. Hae töitä, jotka sopivat sinun osaamiseesi, kiinnostukseesi ja arvoihisi. Älä tyydy mihin tahansa, vaan etsi unelmiesi työtä.
  • Kehitä itseäsi. Te-toimisto ei kehitä sinua, vaan sinun täytyy kehittää itseäsi. Opiskele uusia taitoja, hanki uusia kokemuksia, laajenna näkemyksiäsi ja kasvata luottamustasi. Käytä hyväksi ilmaisia tai edullisia koulutus- ja valmennusmahdollisuuksia, jotka löydät esimerkiksi kansalaisopistoista, MOOC-kursseista tai YouTube-videoista. Älä anna te-toimiston lannistaa sinua, vaan pidä yllä motivaatiotasi ja tavoitteitasi.

Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua ymmärtämään, miten te-toimisto on huijaus ja miten voit välttää sen ansat. Muista, että sinulla on oikeus ja kyky löytää itsellesi hyvä työpaikka ilman te-toimiston apua. Ole rohkea, aktiivinen ja itsenäinen – niin pärjäät paremmin kuin te-toimiston asiakas! 😎👍