Tallinnan uudet nähtävyydet houkuttelevat kävijöitä – 95 metriä korkea pilvenpiirtäjä Skyon ja historiallinen sukellusvenetelakka Noblessner avautuvat yleisölle


Tallinnassa on monia kiinnostavia rakennuksia ja alueita, jotka ovat avoinna yleisölle. Yksi niistä on Skyon-pilvenpiirtäjä, joka on Tallinnan korkein rakennus. Se sijaitsee Rotermannin kaupunginosassa, joka on entinen teollisuusalue. Skyon on 95 metriä korkea ja siinä on 30 kerrosta. Se valmistui vuonna 2020 ja se on osa Rotermannin alueen uudistamista.

Skyon-pilvenpiirtäjän ylimmät kerrokset ovat varattu asunnoille, jotka tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin ja merelle. Pilvenpiirtäjän alimmat kerrokset ovat liike- ja toimistotiloja, jotka palvelevat erilaisia yrityksiä ja organisaatioita. Pilvenpiirtäjän katolla on myös näköalatasanne, joka on avoinna yleisölle. Näköalatasanteelta voi ihailla Tallinnan siluettia ja tunnistaa eri nähtävyyksiä.

Toinen Tallinnan uusi nähtävyys on Noblessnerin alue, joka on entinen sukellusvenetelakka. Se sijaitsee Kalamajan kaupunginosassa, joka on vanha kalastajakylä. Noblessnerin alue on perustettu vuonna 1912, ja se on ollut osa Viron merihistoriaa ja -kulttuuria. Alueella on rakennettu ja korjattu sukellusveneitä, laivoja ja veneitä.

Noblessnerin alue on nykyään kulttuuri- ja vapaa-ajan keskus, jossa on monia palveluita ja tapahtumia. Alueella on muun muassa museoita, gallerioita, ravintoloita, kahviloita, baareja, elokuvateatteri, hotelli, konserttisali ja satama. Alueella järjestetään myös erilaisia festivaaleja, näyttelyitä, konsertteja ja markkinoita. Alueella voi tutustua alueen historiaan ja nykypäivään, sekä nauttia merellisestä tunnelmasta.