Takis-sipsit ovat Suomessa kulttituote – miksi pussi maksaa yli 10 euroa?


Takis-sipsit ovat meksikolaisia maissisipsejä, jotka ovat saaneet suuren suosion Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Sipsit ovat tunnettuja tulisista ja värikkäistä mauistaan, kuten fuego, nitro ja crunch. Sipsit ovat myös nousseet viraalihiteiksi sosiaalisessa mediassa, jossa ihmiset jakavat videoita niiden syömisestä.

Suomessa Takis-sipsejä ei ole saatavilla tavallisissa kaupoissa tai kioskeissa. Niitä voi tilata vain erikoisliikkeistä tai verkkokaupoista, jotka tuovat niitä maahan ulkomailta. Tämän vuoksi sipsien hinta on Suomessa huomattavasti korkeampi kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.

– Takis-sipsit maksavat meillä 11,90 euroa per pussi. Se johtuu siitä, että niiden tuonti on kallista ja niiden saatavuus on rajallista. Meidän pitää maksaa niistä tullimaksuja, alveja ja muita kuluja. Lisäksi niiden kysyntä on Suomessa suurempaa kuin tarjonta, sanoo Tasty America -verkkokaupan omistaja Tommi Mikkonen.

Mikkonen kertoo, että Takis-sipsit ovat hänen verkkokauppansa suosituimpia tuotteita. Hän tilaa niitä säännöllisesti Yhdysvalloista ja Ruotsista, mutta ne myydään usein loppuun nopeasti. Hän arvioi, että hän myy kuukaudessa noin 500 pussia Takis-sipsejä.

– Takis-sipsit ovat Suomessa kulttituote, jota ihmiset haluavat kokeilla ja maistaa. Ne ovat erilaisia kuin tavalliset sipsit, sillä niissä on paljon makua ja potkua. Ne ovat myös hauskoja ja värikkäitä, mikä vetoaa erityisesti nuoriin, Mikkonen sanoo.

Mikkonen uskoo, että Takis-sipsien suosio Suomessa jatkuu ja kasvaa tulevaisuudessa. Hän toivoo, että niiden hinta laskee, jos niiden tuonti helpottuu ja niiden valmistaja laajentaa markkinoitaan.

– Toivottavasti Takis-sipsit tulevat joskus Suomeen virallisesti ja niitä voi ostaa normaaleista kaupoista. Silloin niiden hinta olisi varmasti edullisempi ja niitä olisi saatavilla enemmän. Uskon, että Takis-sipsit voisivat kilpailla muiden sipsimerkkien kanssa Suomessa, Mikkonen sanoo.